Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Ørsted, Lauritz.com og Tradeshift

2/8 06:32

BØRSEN

AMBASSADØR ADVARER VIRKSOMHEDER MOD FLERE RUSSISKE REGLER

Med Ruslands overtagelse af Carlsbergs russiske forretning er det kun blevet sværere for vestlige virksomheder, der vil ud af landet. Og usikkerheden bliver ved med at vokse med flere og mere komplekse krav, siger Danmarks ambassadør i Rusland, Jakob Henningsen, der opfordrer danske virksomheder til at forlade landet hurtigst muligt. (Forside, side 6-7)

DANSK AUKTIONSHUS KØBER HOVEDPARTEN AF LAURITZ.COM

Lauritz.coms konkursbo er blevet solgt til auktionshuset Hørsholm. Dermed sikres flere job, men udsigt til dividende hos kreditorer er fortsat tåget. (Side 4)

DANSK DRONESTARTUP I HÅRD KAMP I UKRAINE

Monopulse fra Lyngby mangler 5-10 mio. kr. for at komme med i spillet om levering af droner til Ukraine, hvor behovet er umætteligt. (Side 10-11)

TRADESHIFT HAR REJST 1 MIA. DOLLAR - NÆSTE SKRIDT ER NY DIGITAL BANK

Onlineplatformen Tradeshift har modtaget en investering på 240 mio. kr. fra storbanken HSBC, og sammen skal de to skal lave en ny digitale bank. Banken skal henvende sig til virksomhedskunder i hele verden. (Side 12)

TECH-AKTIER TÆT PÅ KURSREKORD

Tech-aktier brager frem og nærmer sig rekorder. Investorer tror dog, at AI-rusen stilner af. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

LAURITZ.COM ER SOLGT

Der er fundet en køber til dele af Lauritz.com, men købesummen er langt mindre end gælden. Mens 50 medarbejdere dermed ser ud til at kunne beholde deres arbejde, står kreditorerne til at blive de store tabere. (Forside, side 4-6)

AKTIEOPSVING TRODSER TILSYNELADENDE GÆNGS LOGIK

I juli fortsatte aktiefesten og nåede højder, som kun få havde troet muligt for et år siden. Analytikere møder den grønne bølge med forbavselse og skepsis. (Side 2)

DANMARK RISIKERER AT GÅ GLIP AF DEN NÆSTE VESTAS ELLER NOVO

Der er færre danskere, der springer ud som iværksættere og stifter deres egen virksomhed. Det kan blive et stort problem for samfundet i fremtiden, mener serieiværksætteren Martin Thorborg. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

LAURITZ.COM SÆLGER AKTIVITETER FRA – KURATORERNE GENNEMGÅR DISPOSITIONER MED LUP

Auktionshuset Lauritz.coms årelange likviditetskvaler og mellemregningerne med selskabets ejerkreds er nogle af de ting, som kuratorerne nu går i gang med at endevende efter frasalget af auktionshusets aktiviteter. (Forside, side 4-5)

ØRSTED SAGSØGES I USA

Vindmøllemodstandere har sagsøgt Ørsted i den amerikanske delstat New Jersey, da de anser en skatterabat på 1 mia. dollars til det danske selskab for at være ulovlig. (Side 12-13)

NYE NØGLETAL: KINAS ØKONOMI SIDDER FAST

De seneste nøgletal var igen alt andet end prangende. Beijing lover at hjælpe, men eksperter tvivler på, at det er nok. Kineserne lader nemlig til at have masser af penge, men ikke megen villighed til at bruge dem. (Side 14)

STORBANK I KOVENDING: HÆVER KURSMÅL MED 15 PCT.

Kursfest på aktiemarkedet og fraværet af tegn på en økonomisk nedtur får nu en af markedets største pessimister til at vende rundt på en tallerken. Citigroup har hævet sine kursmål for aktiemarkedet betragteligt. (Side 14)

.\\˙ MarketWire