Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ringkjøbing Landbobank leverer klar fremgang og oppræciserer prognosen

2/8 08:05

Ringkjøbing Landbobank havde et godt andet kvartal, og sammen med rapporteringen af regnskabstallene for perioden oppræciserer banken også sine forventninger til hele 2023.

Der sigtes nu efter både et basisresultat og et nettooverskud i toppen af de tidligere udmeldte intervaller.

De højere renter har øget indtjeningen hos bankerne generelt, og hos Ringkjøbing Landbobank er der ingen undtagelser.

Nettorenteindtægterne i banken steg til 652 mio. kr. i andet kvartal fra 390 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

- Udviklingen skyldes blandt andet de stigende renter, hvor Danmarks Nationalbank siden juli 2022 har forhøjet rentesatserne i alt ni gange med samlet 3,95 pct.point, hvilket giver banken en højere indtægt, da et beløb svarende til bankens egenkapital er placeret i Danmarks Nationalbank og i korte værdipapirer, skriver banken i sit regnskab.

- Herudover har banken ikke længere udgifter til private kunders indlån under grænsen på 100.000 kroner, ligesom det stigende renteniveau har normaliseret bankens indtjening på indlån, hedder det videre i regnskabet.

For hele 2023 venter Ringkjøbing Landbobank nu et basisresultat i den øvre ende af 2300-2650 mio. kr. og et nettooverskud i den øvre ende af 1700-2000 mio. kr.

.\\˙ MarketWire