Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

De høje renter vil vare ved i en rum tid, vurderer bankdirektør efter regnskab

2/8 09:55

Høje renter har i andet kvartal og første halvår af 2023 bidraget positivt til indtjeningen i Ringkjøbing Landbobank, der har oppræciseret forventningerne efter sin seneste opjustering i juni.

Selv om der måske er et enkelt renteløft mere i vente fra Den Europæiske Centralbank og Nationalbanken, vil det ikke ændre på bankens nyeste prognose.

- Vi tror, at vi begynder at ramme rentetoppen. Det kan godt være, at vi kan gå et kvart pct.point op i løbet af efteråret, men vores estimater og forventninger er ikke afhængige af, om det sker, fortæller John Fisker, der er administrerende direktør i Ringkjøbing Landbobank, til MarketWire.

Det største ryk på renteindtjeningsfronten skete, da centralbanken gik fra negative indlånsrenter på 0,6 pct. til positive 1,5 pct., tilføjes det.

- Det var en markant forbedring af bankens økonomi, fordi vi ikke tabte på kundernes indlån længere. Det fik også den effekt, at renteniveauet var 2 pct.point højere på hele vores indlån, siger John Fisker.

Om end en renteforhøjelse er vand på bankens mølle, bør det ikke ændre på bankens netop oppræciserede prognose om et basisresultat i toppen af det udmeldte interval på 2300-2650 mio. og et nettoresultat på 1700-2000 mio. kr. - ligeledes i toppen af intervallet.

INGEN KRAFTIG RENTESÆNKNING I VENTE

Ligesom man i Ringkjøbing Landbobank ikke regner med, at renten skal hæves mærkbart i fremtiden, ventes der heller ikke nogen nævneværdig sænkning af renten inden for det næste halvandet år.

- Vi tror ikke, at renterne skal meget højere op, men vi tror omvendt heller ikke, at de skal specielt kraftigt længere ned. Når vi ser udgangen af 2024, er renteniveauet jo nok marginalt lavere end i dag, siger John Fisker.

Vi tilhører nok ikke dem, der tror, at renterne kommer til at kollapse, men marginalt lavere om halvandet års tid tror jeg er realistisk, fortsætter han.

På den korte bane venter topchefen en vedvarende rente i niveauet 2,5-3,5 pct. Til sammenligning har Nationalbanken en indlånsrente på 3,35 pct., mens den i Den Europæiske Centralbank er på 3,75 pct.

.\\˙ MarketWire