Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nedgradering af USA's kreditværdighed har begrænset betydning, vurderer Nykredit

2/8 13:03

Fitchs nedjustering af den amerikanske kreditværdighed er en ridse i lakken for USA, men lader til at have begrænset betydning.

Det vurderer Frederik Engholm, der er chefstrateg i Nykredit, i en kommentar.

- Markedsreaktionen er ikke særlig stor. USA er i den henseende særlig, og en mindre justering i landets rating spiller næppe nogen stor rolle, skriver han.

Reaktionen er da også afmålt, hvad angår den amerikanske dollar og det amerikanske obligationsmarked, påpeger Frederik Engholm.

Omvendt har nedgraderingen skabt usikkerhed på de globale aktiemarkeder. I Asien faldt aktierne cirka 2 pct. og i Europa dykker det brede Stoxx 600-indeks 1,0 pct. Herhjemme falder det danske C25-indeks ved 13-tiden 1,2 pct.

Helt slipper de amerikanske aktier heller ikke for fald. Futuren for det brede S&P 500-indeks aftager forud for åbning med 0,5 pct.

Dog skal den negative reaktion ses i lyset af, at flere analytikere og strateger over de sidste uger har advaret om, at aktieinvestorer var blevet overmodige, skriver Frederik Engholm.

Den afmålte reaktion på markedet skyldes ifølge chefstrategen, at en nedgradering af den amerikanske kreditværdighed ikke er helt fremmed for investorerne. I 2011 var det kreditvurderingsbureauet S&P, der sænkede sin vurdering.

- Den store reaktion i aktiemarkedet viste, at usikkerheden om beslutningen straks greb markedet. Denne gang er chokeffekten ikke til stede. Vi har jo set det før, skriver Frederik Engholm.

.\\˙ MarketWire