Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Meta, Qualcomm og Disney

3/8 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

META I STRID MED MENNESKERETTIGHEDSGRUPPER

Facebooks moderselskab, Meta, er blevet beskyldt for at "forsømme" et initiativ designet til at fjerne skadeligt indhold og misinformation online, i en eskalerende strid om, hvordan teknologigiganten arbejder med menneskerettighedsgrupper for at moderere sine platforme. (META IN RIFT WITH HUMAN RIGHTS GROUPS OVER MODERATION)

MANGEL PÅ FLYVELEDERE HÆMMER FLYSELSKABERNES OPSVING EFTER LOCKDOWN

Mangel på flyveledere har forsinket passagerer i Europa over sommeren og tvunget amerikanske flyselskaber til at reducere flyafgange, hvilket bebrejdes industrien på begge sider af Atlanten. (AIR TRAFFIC CONTROLLERS SHORTAGE DENTS AIRLINES’ POST-LOCKDOWN RECOVERY)

GAM GØR ET SIDSTE FORSØG PÅ FÅ STØTTE TIL LIONTRUSTS REDNINGSPLAN

Den schweiziske kapitalforvalter GAM har gjort et nyt forsøg på at dæmpe aktionærernes bekymringer over et overtagelsestilbud fra den britiske kapitalforvalter Liontrust. Det schweiziske investeringshus gentog over for en gruppe aktionærer, der vægrer sig ved Liontrusts tilbud, at handlen er afgørende for "at fortsætte som en going concern". (GAM MAKES LAST-DITCH EFFORT TO WIN SUPPORT FOR LIONTRUST RESCUE DEAL)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

QUALCOMM RAMT AF TRÆGT SMARTPHONEMARKED OG PLANLÆGGER FYRINGER

Qualcomm, der producerer chips til Apples iPhones og millioner af Android-telefoner, rapporterede om skuffende salg og annoncerede en ny fyringsrunde. Smartphone-salget steg under pandemien, men er stagneret i de seneste kvartaler, og faldt 8 pct. i andet kvartal. (QUALCOMM, STUNG BY SLUGGISH SMARTPHONE MARKET, PLANS LAYOFFS)

KOSTBAR ELBIL-OVERGANG ÆNDRER IKKE FAGFORENINGSKRAV

Fagforeningen United Auto Workers forstærker kravet om lønstigninger og jobsikkerhed, og forbundschef Shawn Fain siger, at det ikke burde have nogen betydning, at bilselskaberne står over for en kostbar overgang til elkøretøjer. (UAW SAYS COSTLY EV TRANSITION WON’T CHANGE UNION’S DEMANDS)

USAS FINANSPOLITISKE TIDSINDSTILLEDE BOMBE TIKKER HØJERE

USA har et meget alvorligt langsigtet finanspolitisk problem. Det var meldingen fra daværende centralbankchef Ben Bernanke, sidste gang et større ratingbureau foretog en nedgadering. Investorerne har lyttet til advarslerne i årtier og konkluderet, at det er bedst at ignorere dem eller betragtet dem som en købsmulighed. (AMERICA’S FISCAL TIME BOMB TICKS EVEN LOUDER)

THE NEW YORK TIMES (NYT.COM)

ESPN ER GÅET FRA AT VÆRE DISNEYS FINANSIELLE MOTOR TIL AT BLIVE ET PROBLEM

Sportskanalen ESPN fortsætter med at tjene milliarder af dollar til Disney, men overskuddet er faldet, og mulighederne for vækst er svundet ind. (HOW ESPN WENT FROM DISNEY’S FINANCIAL ENGINE TO ITS PROBLEM)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

GLOBALE FORSVARSUDGIFTER ØGER BAE SYSTEMS’ ORDRE TIL 66 MIA. PUND

Rekordstore 66 mia. pund i ordrer er strømmet ind i forsvarsgruppen BAE Systems på våben og militærudstyr til lande, der genopruster som reaktion på krigen i Ukraine. (GLOBAL DEFENCE SPENDING BOOSTS BAE SYSTEMS TO £66BN IN ORDERS)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

KINA VIL BEGRÆNSE BØRNS BRUG AF MOBILTELEFONER

Kina vil sætte ind over for børn og unges afhængighed af internet og mobiltelefoner og reducere brugen til to timer dagligt. En "mindreårige tilstand" skal forbyde brug mellem kl. 22.00 og kl. 06.00. (CHINA WILL HANDYNUTZUNG FÜR KINDER STARK BEGRENZEN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

LAVERE BRÆNDSTOFOMKOSTNINGER SENDER TEPCO TILBAGE I PLUS

Energiselskabet Tokyo Electric Power Company Holdings, Tepco, der blandt andet står bag Fukushima No.1 atomkraftværket, som eksploderede i 2011, fik et overskud på 136 mia. yen i første kvartal, da lavere brændstofpriser vender sidste års under skud. (TEPCO BACK TO PROFIT IN FIRST QUARTER ON LOWER FUEL COST)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

NISSAN PLANLÆGGER AT UDRULLE NYE EV-MODEL PÅ HONGKONGS GADER

Den japanske bilproducent Nissan planlægger at udrulle nye elbilmodeller på Hongkong-markedet og øge salget ved at målrette byens teknologiglade bilister med nye gadgets og batteriteknologi. (NISSAN PLANS TO PUT NEW EV MODELS ON HONG KONG STREETS)

.\\˙ MarketWire