Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Ringkjøbing Landbobank, Danske Bank og LM Wind Power

3/8 06:32

BØRSEN

ADVOKATER GÅR EFTER VINSLOT I SYDFRANKRIG EJET AF LAURITZ.COM-STIFTER

Mistanken om, at økonomien i det fallerede auktionshus Lauritz.com og hos ejerægteparret Bengt og Mette Sundström har været alt for sammenblandet, bestyrkes med en kreditororientering. Lauritz.com har et tilgodehavende på over 15 mio. kr. hos Lauritz.coms tidligere ejer og bestyrelsesformand Bengt Sundströms. (Forside, side 8)

LANDBOBANKEN SER LAVVÆKST I SLUTNINGEN AF 2024

Administrerende direktør i Ringkjøbing Landbobank, John Fisker, ser lavvækst i slutningen af 2024. Men lige nu går det forholdsvis godt i den vestjyske Landbobank. (Side 7)

KUNSTIG INTELLIGENS OVERTAGER KUNDESERVICE HOS NUUDAY

Nuuday, der med brands som Yousee, TDC Erhverv, Telmore og Hiper har 5,8 mio. danske kundeforhold, satser nu på, at en stor del af kundeservicen fremover skal håndteres af kunstig intelligens. (Side 10)

NEDGRADERING I USA ER SIGNAL TIL POLITIKERNE

Selvom eksperter vurderer, at nedgraderingen af kreditværdigheden ikke er et problem, er det stadig et signal til amerikanske politikere om, at noget er galt. (Side 12)

INVESTORER DØMTE META-AKTIEN UDE: NU ER AKTIE STEGET 160 PCT.

På under et år har Meta-aktien både fået dødsstødet og oplevet vild optur, hvilket har fået investorer til at købe forsigtigt op igen. (Side 16)

ANALYTIKERE VENTER ENDNU ET INDTJENINGSDYK HOS MÆRSK

Efter rekordår faldt Mærsks indtjening markant i første kvartal af 2023. Fredag lander regnskabet for andet kvartal, og analytikere venter endnu et dyk. (Side 17)

BERLINGSKE BUSINESS

EKSPERTER MANER TIL RO EFTER RØDT CHOK PÅ AKTIEMARKEDET

For første gang i 12 år har USA måttet se en nedjustering i sin kreditvurdering, hvilket har medført røde tal på aktiemarkedet verden over. Danske Banks chefstrateg maner dog til ro. (Forside, side 2)

ANTALLET AF LANGTIDSLEDIGE FALDER

Langtidsledigheden er vokset langsomt siden årsskiftet, men i maj faldt den med godt 500 fuldtidspersoner. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering ifølge Dansk Metal. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE BANK HAR DEN DÅRLIGSTE LEDELSE IFØLGE NY OPGØRELSE

En lang række af møgsager som hvidvask, ulovlig inddrivelse af gæld og salg af tvivlsomme investeringsprodukter hviler stadig som en mørk skygge over Danske Bank, der i en ny opgørelse optræder som banken med den dårligste ledelse. Topplaceringen som den bedst ledede bank indtages af Ringkjøbing Landbobank. (Forside, side 6-7)

RESTAURANTER OG BUTIKKER VIL SIGE NEJ TIL KONTANTER

Fra flere erhvervsorganisationer lyder krav om en ny ordning, så butikker kan sige nej til at modtage kontanter som betalingsmiddel. Meldingen lyder dog fra regeringen, at den ikke har aktuelle planer om at afskaffe kontanterne. (Side 4)

VINDMØLLESELSKABET LM WIND POWER TABER IGEN MILLIARDER

For andet år i træk har vindmøllevinge producenten LM Wind Power et milliardunderskud. Selskabet lover bedring for 2023, hvor det dog stadig kan ende med endnu et milliardunderskud. (Side 4-5)

LANDBOBANK I STORFORM HAR TJENT 980 MIO. KR. PÅ HALVT ÅR

Stigende renteindtægter og nærmest ingen nedskrivninger sikrer Ringkjøbing Landbobank et godt resultat, viser halvårsregnskabet. Banken søsætter nyt aktietilbagekøbsprogram. (Side 7)

VIRKSOMHEDER KAN FÅ FINGRENE I INDEFROSNE RUSSISKE FORMUER

En gammel aftale kan komme virksomheder, der har tabt milliarder i Rusland, til undsætning. Blandt andet Carlsbergs aktiver i bryggeriets russiske selskab er blevet mere end halveret i værdi siden krigen i Ukraine begyndte. Går man rettens vej, er der ingen vej tilbage. (Side 10-11)

KREDITRATING: DANMARK ER MEDLEM AF EKSKLUSIV KLUB

Fitch har nedjusteret USA’s kreditværdighed fra AAA til AA+, og det sender rystelser gennem aktiemarkederne. Kun ni lande i verden har efterhånden en kreditvurdering på AAA hos alle de tre ledende kreditvurderingsbureauer. Danmark er blandt dem. (Side 14)

.\\˙ MarketWire