Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Adidas belønnes for optur i Kina og storsalg af Yeezy i andet kvartal

3/8 11:02

Den tyske sportstøjsproducent Adidas kom bedre end ventet ud af andet kvartal efter en stærk salgsvækst i Kina og sit storsalg af Yeezy-produkter.

Det skriver Adidas i sit regnskab torsdag.

Udviklingen i andet kvartal oversteg Adidas' egne forventninger såvel som analytikere adspurgt af Bloomberg News.

Sportstøjskæmpen kæmper dog stadig med at få tyndet ud i sine lagre, navnlig i Nordamerika og Kina. Facit var en flad vækst på toplinjen til 5,34 mia. euro i andet kvartal. Analytikerne regnede dog blot med 5,14 mia. euro.

- Adidas' kerneforretning var en smule bedre, end vi havde ventet, siger topchef Bjørn Gulden i regnskabet.

Han påpeger dog, at Adidas stadig døjer med at få ryddet ud af gamle varer i sin lagerbeholdning, om end salget er tiltaget.

- Salget fra vores lager af Yeezy hjalp selvfølgelig både på top- og bundlinjen i kvartalet, siger Bjørn Gulden i regnskabet.

Salget var understøttet af Adidas' storsalg af Yeezy-produkter. Det har i en periode været suspenderet, da Adidas afsluttede sit partnerskab med Kanye West over antisemitiske kommentarer fra rapperen.

I maj blev salget genoptaget med lovning om, at en del af indtægterne ville blive doneret til organisationer, der kæmper mod racisme. På det tidspunkt havde lageret af Yeezy-produkter en anslået værdi på 1 mia. dollar - omkring 915 mio. euro.

Samlet bidrog salget af Yeezy-produkter med 400 mio. euro til toplinjen i andet kvartal.

I Kina voksede omsætningen 16 pct. i andet kvartal. Det blev dog i nogen grad modvejet af et tilsvarende fald i omsætningen i Nordamerika og en negativ omsætningsvækst på 1 pct. i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Der er overordnet tale om en "solid række resultater" med underliggende momentum i Kina og en tilbagegang i Nordamerika og andre regioner, der var "knap så slemt som frygtet", skriver analytiker Piral Dadhania fra RBC Capital Markets i en kommentar ifølge Bloomberg News.

Adidas' bruttoresultat endte i andet kvartal på 2,72 mia. euro, hvor der var ventet 2,46 mia. euro.

Aktien i den tyske sportstøjsproducent stiger 0,7 pct. til 179,82 euro på børsen i Frankfurt.

.\\˙ MarketWire