Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fed-chef oven på stort dyk i inflationen: Der er mulighed for en blød landing

3/8 15:39

Et stort dyk i inflationstakten i juni kan være et signal om, at den amerikanske økonomi får en blød landing. Det vurderer Thomas Barkin, chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond, torsdag, og signalerer dermed, at centralbanken har mulighed for at få succes med at bekæmpe inflationen uden samtidig at trække tæppet væk under den økonomiske vækst.

- Det er stadig en plausibel historie, at inflationen normaliserer sig på den korte bane, og at økonomien undviger yderligere traumer, siger Thomas Barkin ifølge Bloomberg News.

Han er glad for de seneste inflationstal, der afslørede, at prisstigningstakten aftog for 12. måned i træk i juni til 3,0 pct. fra 4,0 pct. i maj. I juni sidste år toppede inflationen i USA i 9,1 pct.

Som led i sin inflationsbekæmpelse har den amerikanske centralbanken løftet sin toneangivende rente hele 11 gange siden marts sidste år til 5,25-5,50 pct.

Alligevel er arbejdsmarkedet stærkt, og den amerikanske økonomi voksede i andet kvartal med 2,4 pct. på årsbasis.

.\\˙ MarketWire