Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kendt rejseapp: Inflationen tager toppen af rejselysten

3/8 16:34

Den amerikanske rejseapp Expedia lever ikke op til analytikernes forventninger i sit regnskab for andet kvartal. Og det ringere resultat skyldes inflation og andre prioriteringer hos kunderne.

Det skriver Bloomberg News.

Rejseselskabets omsætning for andet kvartal endte på 3,36 mia. dollar. Analytikernes estimat lå kun en smule over med 3,37 mia. dollar. Omsætningen steg dermed 5,6 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Expedias bruttobookinger lå på 27,32 mia. dollar, hvor analytikerne havde forventet 28,89 mia. dollar.

Prisen per aktie ligger på 101,5 dollar på det amerikanske marked og er faldet 14 pct.

Blandt de store rejseselskaber er Expedia det første selskab, der giver indsigt i, hvilke rejsetendenser der har været under højsæsonen.

Internationale rejser er steget dette år, mens indenrigsrejser i USA er faldet.

Delta Airlines og United Airlines har hævet forventningerne til deres årsregnskaber på grund af stigningen af internationale bookinger, og et rekordstort antal af passager forventes at rejse internationalt helt sommeren.

Modsat har lavprisselskabet Jetblue nedjusteret, da en sløj sommer får skylden vækker bekymring om rejseefterspørgsel i USA.

Selvom Jetblue lige nu er det eneste amerikanske luftfartsselskab, der har hejst flaget for, at færre rejser indenrigs, så ses det som en afmatning i den indenlandske efterspørgsel.

.\\˙ MarketWire