Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Genmab, Bavarian Nordic og NTG

4/8 06:32

BØRSEN

GENMAB-TOPCHEF HOLDER KURSEN EFTER OPJUSTERING

Hovedparten af Genmabs regnskab var afsløret på forhånd, og fokus samler sig nu om nyhedsstrømmen i andet halvår. Selskabet nåede en væsentlig milepæl i kvartalet med godkendelsen af lægemidlet Epkinly. (Side 4)

BAVARIAN NORDIC OPJUSTERER EFTER KÆMPE ORDRE

Den amerikanske regering har bestilt koppe- og abekoppe-vacciner for 120 mio. dollar hos Bavarian Nordic, hvilket får virksomheden til at øge forventningerne til omsætningen i 2023. (Side 12)

NTG'S INDTJENING TAGER OVERRASKENDE STORT DYK

Efter rekordåret for transportbranchen i 2022 med høje fragtrater og stor efterspørgsel er stemningen nu vendt. Aktiviteten er samtidig faldet mere, end NTG havde ventet. Det får koncernen til at nedjustere. (Side 14)

REDNINGEN AF SAS KAN TRÆKKE UD TIL 2024

Flyselskabet SAS' rådgivere har haft kontakt med "hundredvis" af mulige investorer – men sagen er kompleks og koncernen har brug for yderligere tid for at få stablet en redningsplan på benene. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

PENSIONSFORMUE HAR TABT VÆRDI MEN DET STÅR ENDNU VÆRRE TIL MED TVANGSOPSPARING

Arbejdstagere skal spare op til pensionen via ATP. Men selskabet har en forkert tilgang til forvaltningen af de enorme midler, der tilflyder det, siger kritikere. De mener, at hele ordningen bør gentænkes. I 2022 faldt danskernes opsparing hos ATP med 30 pct. (Forside, side 8-9)

STORE DANSKE BRANDS FORBEREDER CHATBOTS TIL KUNDESERVICE

I fremtiden vil man som kunde hos en række teleselskaber i højere grad blive mødt af en digital rådgiver end et menneske, når man kontakter dem med henblik på at få kundeservice. Det er tilfældet hos virksomheden Nuuday, som udbyder telefoni, bredbånd og tv. (Side 2)

BAVARIAN LANDER AMERIKANSK KOPPEAFTALE TIL 800 MIO. KR.

USA har indgået en stor aftale om produktion af koppevacciner med det danske medicinalselskab Bavarian. Aftalen har en værdi af mere end 800 mio. kr. (Side 4)

SKRUETVINGERNE STRAMMES OM BRITERNE

Den britiske centralbank har sat renten op til 5,25 pct. Det begynder nu at gøre ondt, men indtil videre har britisk økonomi undgået et større tilbageslag. Spørgsmålet er, om det kan fortsætte. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BIOGAS FYLDER TOMRUMMET EFTER RUSSISK NATURGAS

Den grønne biogas buldrer frem i Danmark og har i stor udstrækning erstattet russisk gas. Biogassen udgør nu omkring 40 pct. af det danske forbrug. (Forside, side 6-7)

AKTIEMARKEDET HAR KURS MOD REKORD – DE SIDSTE SKRIDT KAN BLIVE UDFORDRENDE

Gennem de seneste ti måneder er aktiemarkedet styret mod nye rekordniveauer, men en del skal flaske sig, hvis stigningerne skal vare ved, mener chefstrateger. (Side 14)

INFLATIONEN FALDER GLOBALT OG VARSLER RENTEFALD

Inflationen er hastigt aftagende i verdens største økonomier. Centralbankerne kommer til at dreje 180 grader fra renteforhøjelser til rentesænkninger. (Side 15)

.\\˙ MarketWire