Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk oppræciserer forventningerne til trods for udsigt til fortsat lagernedbringelse

4/8 08:25

A.P. Møller-Mærsk oppræciserer de finansielle forventninger til året til trods for en nedjustering af forventningerne til den globale containervolumenvækst.

Det fremgår af regnskabet for andet kvartal offentliggjort fredag morgen.

Dermed venter transport- og logistikkæmpen et underliggende driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på cirka 9,5-11 mia. dollar. Tidligere var forventningen et EBITDA-resultat på 8-11 mia. dollar.

Analytikerne har op til regnskabet ventet et samlet EBITDA på 9,7 mia. dollar i 2023, viser estimater indsamlet af Bloomberg News blandt op til 22 analytikere. Tallet er hentet 3. august.

Den globale containerfragt har siden fjerde kvartal sidste år været ramt af lagerkorrektioner, og den ser ifølge Mærsk nu ud til at være forlænget, så den forventes at vare ved året ud.

I regnskabet for første kvartal ventede Mærsk, at lagerkorrektionen ville være afsluttet ved udgangen af første halvår.

På baggrund af forventningerne om den fortsatte lagernedbringelse ser koncernen nu en global vækst i containervolumen i intervallet minus 4 til minus 1 pct. sammenlignet med tidligere minus 2,5 til plus 0,5 pct.

Mærsk forventer Ocean-forretningen vil vokse i takt med markedet.

Rederikoncernen nedpræciserer sine forventninger til capex-investeringerne, så de nu ventes i den lave ende af intervallerne på 9-11 mia. dollar i 2022-23 og 10-11 mia. dollar for 2023-24.

.\\˙ MarketWire