Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Berkshire Hathaway, Pfizer og BP

7/8 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

EUROPÆISKE VIRKSOMHEDER TABER STORE TAB FRA RUSSISKE OPERATIONER

En undersøgelse af 600 europæiske koncerners regnskaber viser, at 176 virksomheder har haft værdiforringelse af aktiver, valutarelaterede omkostninger og andre engangsomkostninger på mindst 100 mia. euro fra deres aktiviteter i Rusland siden præsident Vladimir Putins invasion af Ukraine sidste år. (EUROPEAN COMPANIES SUFFER €100BN HIT FROM RUSSIA OPERATIONS)

BERKSHIRE HATHAWAYS PENGETANK NÆRMER SIG 147 MIA. DOLLAR

Berkshire Hathaways kontanter og investeringer i kortfristede statsobligationer steg til 147 mia. dollar ved udgangen af andet kvartal, hvilket understreger Warren Buffetts tro på rygraden på de globale finansielle markeder på trods af det volatile politiske klima i Washington. (BERKSHIRE HATHAWAY’S CASH PILE NEARS ALL-TIME HIGH AT $147BN)

RIO TINTO VIL STORSATSE PÅ KOBBER

Statistik viser, hvorfor mineoperatørkoncernen Rio Tinto satser på kobber: En elbil har brug for 42 kg af metallet - næsten tre gange mere end et traditionelt køretøj med forbrændingsmotor. Efterspørgslen efter kobber forventes at fordobles til omkring 50 mio. tons årligt i 2035, i takt med af verden går over til grønnere energi til biler og industri. (MINER RIO TINTO TO TEST ‘NEW FRONTIERS’ AS COPPER AGE DAWNS)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

PFIZERS COVID BOOSTER FALDER TIL JORDEN

Pandemien gav Pfizer rekordsalg. Nu trækker afslutningen på pandemien selskabet ned. Virksomhedens pandemi-kursstigning på baggrund af covid-19-vacciner og medicinsalg er forbi og Pfizers administrerende direktør, Albert Bourla, satser på nye lægemiddelgodkendelser og -aftaler. (PFIZER’S COVID BOOST CRASHES TO EARTH)

PRATT & WHITNEYS MOTORPROBLEMER FÅR FLYSELSKABER TIL AT REDUCERE ANTAL FLYVNINGER

Luftfarts- og forsvarsvirksomheden RTX's satsning på mellemdistance jetfly er stødt på kvalitets- og holdbarhedsproblemer, der får flyselskaber i USA, Europa og Asien til at reducerer afgange for at inspicere fly, der er berørt af en tilbagekaldelse af hundredvis af Pratt & Whitney-jetmotorer. Det efterlader selskabet med en potentiel milliardregning. (PRATT & WHITNEY ENGINE PROBLEMS LEAD SOME AIRLINES TO REDUCE FLIGHTS)

RINGESTE KVARTALSRESULTATER I MANGE ÅR

Indtjeningen i USA's største virksomheder falder for tredje kvartal i træk. S&P 500-selskaberne er på vej til er et fald på 5,2 pct. i indtjeningen, mens omsætningen står til at stige 0,6 pct. på årsbasis. Energiselskaber trækker mest ned i indekset, da deres resultater er faldet fra de rekordhøje niveauer for et år siden, men dog fortsat stærke i historisk målestok. (WORST EARNINGS QUARTER IN YEARS)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

BP HAR PLANER OM TILSKUDSFRI VINDMØLLEPARKER

BP overvejer at bygge to enorme havvindmølleparker i britisk farvand uden statsstøtte i, hvad der ville være det første for sektoren. Energikoncernen kan begynde at bygge projekterne i Det Irske Hav allerede næste år og måske undlade at søge garantier for indtægterne fra regeringen. (BP PLAN FOR SUBSIDY-FREE WIND FARMS)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

AUDI, BMW OG MERCEDES SMIDER GODE PENGEE EFER DÅRLIGE

Kort i høj opløsning er en nøglekomponent for at biler kan håndtere bytrafik helt autonomt. Audi, BMW og Mercedes-Benz købte derfor for nogle år siden en aktiemajoritet i korttjenesten Here Technologies for at erstatte Google maps. Men de løbende tab kræver at de tyske bilproducenter igen træder til for at tilføre Here tilstrækkelig likviditet. (AUDI, BMW UND MERCEDES GEBEN HERE WEITERE MILLIONEN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

PRÆSIDENTIEL ORDRE OM LÅG OVER INVESTERINGERNE TIL KINA FORVENTES SNART

USA's præsident Joe Biden forventes at udstede en længe ventet bekendtgørelse om at screene investeringer i følsomme teknologier i Kina i begyndelsen af næste uge. Det skal forhindre amerikansk kapital og ekspertise i at fremskynde udviklingen af teknologier, der kan understøtte Kinas militære modernisering og true USA's national sikkerhed. (BIDEN ORDER CURBING INVESTMENT TO CHINA EXPECTED IN COMING DAYS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

KINESISKE VIRKSOMHEDER I SPIDSEN FOR GLOBALT ELBILSEKSPANSION: MUTARES

Den tyske private equity-investor Mutares satser på den kinesiske elbilsektor som drivkraft bag den globale overgang til elektriske køretøjer. Mutares udvider porteføljen af investeringer i landets bilproducenters globalisering. (CHINA INC. LEADS GLOBAL AUTO MARKET’S ELECTRIFICATION VOYAGE: MUTARES)

.\\˙ MarketWire