Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian efter succesrigt fase 3-studie: Håber på lancering af chikungunya-vaccine i 2025

7/8 06:45

Bavarian Nordic har sikret sig positive resultater fra et fase 3-studie med en vaccine mod febersygdomme chikungunya, der overføres til mennesker via myggestik. Vaccineselskabet planlægger at ansøge myndighederne i USA og Europa om markedsføringstilladelse i 2024 og håber på en lancering i 2025.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Bavarian overtog rettighederne til vaccinen som led i en handel med amerikanske Emergent Biosolutions i februar i år.

Dengang overtog Bavarian også færdige vacciner til behandling af kolera og tyfus i en handel til op til 2,6 mia kr., eller 380 mio. dollar.

Af købesummen er 110 mio. dollar, eller i underkanten 750 mio. kr., knyttet til en succesfuld udvikling af vaccinen mod chikungunya-feber.

HURTIG BESKYTTELSE

Det netop rapporterede fase 3-studie omfattede 3254 personer i alderen 12 til 64 år. Resultaterne viser, at vaccinen fremkalder neutraliserende antistoffer i 98 pct. af de personer, der fik vaccinen. Antistofferne var på niveau med eller højere end den grænse, der var aftalt med myndighederne, og studiet nåede dermed det primære endemål.

Studiet bekræftede også, at vaccinen fremkalder antistoffer i 97 pct. af forsøgspersonerne to uger efter vaccination, og at vaccinen dermed yder hurtig beskyttelse.

I forvejen har Bavarian i juni rapporteret positive foreløbige resultater fra et lignende fase 3-studie i raske voksne over 65 år.

- Vi er særdeles opmuntrede over de positive toplinjeresultater, som er vist i begge fase 3-forsøg med vores chikungunya-vaccinekandidat. Vi er nu fokuserede på at færdiggøre forsøgene og forberede os på indsendelse af registreringsansøgninger næste år, siger Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic ifølge børsmeddelelsen.

I dag findes ingen effektive behandlinger eller vacciner mod chikungunya, der kan medføre alvorlig og invaliderende sygdom. Bavarian håber, at selskabets vaccine kan blive den bedste på markedet.

Sygdommen er i de sidste 20 år dukket op i flere regioner i Asien, Afrika, Sydeuropa og Amerika. Virusset, der er myggebåren, giver blandt anledning til feber og ofte alvorlige ledsmerter og næsten halvdelen af personer med chikungunya har invaliderende langtidssymptomer, oplyser Bavarian.

.\\˙ MarketWire