Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-rival sætter tal på: Ser underskud på over 33 mia. kr. i år

7/8 07:58

Det kommer til at koste et stort milliardbeløb at få styr på kvalitetsproblemerne hos Vestas' store tyske rival, Siemens Energy.

Det fremgår af en meddelelse og regnskab fra Siemens Energy, der på grund af kvalitetsproblemerne i selskabets vindmølleforretning, Siemens Gamesa, nedjusterer forventningerne til 2022/23 til et nettounderskud på 4,5 mia. euro, eller 33,6 mia. kr.

Meldingen kommer, efter at Siemens Energy suspenderede forventningerne i juni netop på grund af kvalitetsproblemerne i Siemens Gamesa.

Samlet kom Siemens Energy ud af tredje kvartal med et underskud på 2931 mio. euro efter skat mod et tab på 564 mio. euro i samme periode året før.

Vindmølledelen, Siemens Gamesa, havde et underskud 2561 mio. euro.

Årsagen er store kvalitetsproblemer med visse rotorblade og ophæng samt kuglelejer på Siemens Gamesas vindmølleplatforme 4.X og 5.X. Der er dog tale om komponenter, der ikke bruges i alle møller, så kun et begrænset antal er påvirket.

Omkostningerne til udbedring vurderes at løbe op i 1,6 mia. euro. Desuden hensættes 600 mio. euro på grund af højere omkostninger til færdiggørelse af havmølleprojekter og en opskalering af produktionen.

Siemens Energy vil desuden nedskrive 700 mio. euro på udskudte skatteaktiver.

Forventningerne til årets salgsvækst sænker Siemens Energy til 9-11 pct. fra tidligere 10-12 pct. Overskudsgraden før særlige poster ventes at være negative 8-10 pct. mod tidligere ventet i den lave ende af plus 1-3 pct.

.\\˙ MarketWire