Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarians finansdirektør: Ekstern markedsanalyse ser chikungunya-marked på 500 mio. dollar

7/8 10:38

Med stærke resultater fra et fase 3-studie mener Bavarian Nordic at stå med den bedste vaccine mod et potentielt lukrativt marked for febersygdommen chikungunya.

Sygdommen, der overføres til mennesker via myggestik, er i de sidste 20 år dukket op i flere regioner i Asien, Afrika, Sydeuropa og Amerika og giver udover feber ofte også alvorlige ledsmerter. Desuden får næsten halvdelen af personer med chikungunya invaliderende langtidssymptomer.

Der findes i dag ingen effektive behandlinger eller vacciner mod chikungunya, om end franske Valneva er foran Bavarian i udviklingen af en vaccine. Men Bavarian mener at stå med det bedste alternativ rettet mod et marked, der er ganske stort.

- Ekstern markedsanalyse indikerer, at der er et markedspotentiale på 500 mio. dollar.

- Der er ingen godkendte vacciner i dag. Valneva er selvfølgelig på vej, og vi venter en godkendelse af deres vaccine i år, så de kommer før til markedet, men vi mener at have muligheden for at komme med et bedre produkt, siger Henrik Juuel, finansdirektør i Bavarian, til MarketWire.

VENTER LANCERING I 2025

Meldingen kommer, efter at Bavarian mandag har annonceret positive resultater fra et fase 3-studie, der viser, at vaccinen frem til dag 22 efter vaccination fremkalder neutraliserende antistoffer i 98 pct. af de personer, der fik vaccinen.

Studiet blev gennemført i personer mellem 12 og 64 år. Tidligere har Bavarian også offentliggjort positive resultater fra et studie i raske voksne over 65 år.

Det seneste studie viser desuden, at vaccinen fremkaldte væsentlige niveauer af neutraliserende antistoffer i 97 pct. af forsøgspersonerne efter to uger.

Og det er her, at Bavarian blandt andet mener at stå med en fordel sammenlignet med Valnevas vaccine.

- Der er en hurtigere virkningsgrad af vaccinen.

- Og det betyder noget, når man har med en rejsevaccine at gøre. Typisk er folk dårlige til at planlægge vaccination i meget god tid, når de skal ud at rejse. Så det er en konkret fordel, siger Henrik Juuel.

Han mener desuden, at bivirkningsprofilen ved Bavarians vaccine kan være at foretrække.

Bavarian må dog formentlig se Valneva komme først til markedet. Bavarian regner med at ansøge myndighederne i USA og Europa om markedsføringstilladelse i 2024 og håber på en lancering i 2025.

I USA ventes lægemiddelmyndighederne til sammenligning at melde tilbage på Valnevas markedsføringsansøgning for sin vaccine allerede i løbet af august.

EKSTRA BETALING FOR CHIKUNGUNYA-VACCINEN

Bavarian overtog rettighederne til sin chikungunya-vaccine som led i en vaccinehandel med amerikanske Emergent Biosolutions i februar i år.

Købsprisen blev dengang aftalt til op til 2,6 mia kr., eller 380 mio. dollar. Heraf er 110 mio. dollar, eller i underkanten 750 mio. kr., knyttet til en succesfuld udvikling af vaccinen mod chikungunya-feber.

Og de penge skal ifølge Henrik Juuel falde i forbindelse med ansøgninger og godkendelser af chikungunya-vaccinen i henholdsvis USA og Europa.

I forbindelse med Emergent-handelen overtog Bavarian også vacciner mod kolera og tyfus til supplement af sit nuværende produktprogram med vaccine mod kopper, flåtbåren hjernebetændelse og rabies.

- Og vaccinen mod chikungunya passer perfekt ind i vores kommercielle infrastruktur og kan sælges direkte gennem de eksisterende salgskanaler og bidrage til, at vi kan sige, at vi er verdens største leverandør af rejsevacciner, siger Henrik Juuel.

.\\˙ MarketWire