Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Usikkerheden breder sig efter ringe Kina-data inden vigtige inflationstal

8/8 06:43

De asiatiske aktiemarkeder ligger stærkt blandet tirsdag morgen, mens investorerne afventer torsdagens amerikanske inflationsdata.

Samtidig skæves der til endnu et sæt stærkt negative kinesiske handelstal, der igen tænder håb blandt de kinesiske investorer om ny støtte til den falmende økonomi.

- Sommerferiesæson på den nordlige halvkugle og mangel på data får markederne til at træde vande forud for de amerikanske forbrugerpristal torsdag, siger analytiker Tapas Strickland fra National Australia Bank i Sydney ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan viger 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer samtidig kursfald på 0,2-0,3 pct. i de tre store indeks i New York senere på dagen.

I Tokyo nyder investorerne godt af en fortsat svækkelse af den japanske yen og læner sig samtidig op af en positiv afslutning på Wall Street mandag.

- De japanske aktier begynder med stigninger efter stigning i de amerikanske aktier, og efter Federal Reserve-chef i New York, John Williams, åbenbarede synspunkter om, at Federal Reserve kan begynde at sænke renten, hvis inflationen aftager, siger markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra mæglerselskabet Monex i Tokyo i et notat ifølge AFP.

Nikkei 225-indekset stiger 0,3 pct., og også Topix-indekset øger 0,3 pct.

På de kinesiske markeder er investorerne lidt mere tilbageholdende efter endnu et sæt ringe eksportdata, der med mere end 14 pct. viser det største fald i afskibningen af varer siden de tidlige dage af pandemien i 2020.

Det tænder håb om økonomisk stimulans fra Kinas centralregering til at genoplive den flade udvikling i økonomien. Mindre foranstaltninger til at hjælpe ejendomsmarkederne er allerede blevet leveret gennem de seneste fjorten dage, men der er hidtil ikke skitseret nogen bredere stimulans.

- Mens de afventer ildevarslende tegn på deflation, er markederne splittet mellem økonomisk sortsyn og håb om rungende stimulus, der er designet til at kickstarte Kinas vækst, skriver økonomer fra Mizuho Bank i Tokyo ifølge AFP.

Og selv om der skulle komme nye tiltag fra Beijing, er effekten usikker.

- Vi er dog ikke overbeviste om, at Beijings stimuleringsbestræbelser vil opnå det tilsigtede 'løft' for den stadig kæmpende økonomi, noterer Mizuhos økonomer.

Shanghai Composite er uændret, mens CSI 300 stiger 0,1 pct. Hang Seng-indekset i Hongkong ligger samtidig med et minus på 1,4 pct.

På de øvrige markeder er der et fald i Kospi-indekset i Seoul på 0,1 pct., og Taiex-indekset i Taipei falder 0,6 pct., mens Singapores Strait Times-indeks har deroppet formiddagens lille plus og er vendt tilbage til udgangpunktet.

ASX-indekset i Sydney ligger med et marginalt plus på 0,1 pct. kort før lukketid.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,3
Topix+0,3
Hongkongs Hang Seng-1,4
China Shanghai Composite0,0
China CSI 300
+0,1
Taiwan Taiex-0,6
Sydkoreas Kospi-0,1
Indiens BSE Sensex-0,1
Singapores STI0,0
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire