Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Moskva-domstol indefryser dele af Goldmans Sachs aktiver i russiske virksomheder

8/8 08:36

En russisk domstol har indefrosset omkring 36 mio. dollar (244 mio. kr.) af Goldman Sachs' aktiver i landet, efter at den statsejede bank Otkritie, som er underlagt vestlige sanktioner, anlagde en retssag mod den amerikanske bank.

Det skriver Financial Times.

Den russiske bank Otkritie har anklaget Goldman Sachs for at nægte at opfylde gældsforpligtelser mellem de to banker på 6,4 mio. dollar (43,4 mio. kr.). Ifølge offentliggjorte retsdokumenter peger Goldman på, at de ikke har kunnet afvikle gælden grundet de vestlige sanktioner, som den russiske bank er underlagt.

Den russiske bank hævder, at Goldman Sachs ville forlade landet, hvilket ville gøre afviklingen af gælden umulig og anmodede derfor domstolen om at indefryse den amerikanske banks aktiver i landet.

Goldman Sachs midlertidigt indefrosne aktiver inkluderer blandt andet andele i detailhandleren Detsky Mir og bankerne VTB og Sberbank.

Den amerikanske bank annoncerede tilbage i marts 2022 planer om at lukke sine forretninger i Rusland efter invasionen af Ukraine, men banken har endnu ikke færdiggjort nedlukningen.

.\\˙ MarketWire