Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth kan få god start på dagen efter opjustering spår analytiker

8/8 08:54

FLSmidths opjustering er større end ventet og aktien kan få en god start tirsdag på den baggrund.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen over for MarketWire, efter at FLSmidth tirsdag morgen har opjusteret sine forventninger efter en god udvikling i Mining-divisionen.

- Jeg vil mene, at aktien skal op i dag. Der skal løftes nogle estimater, vurderer analytikeren med henvisning til den stærke opjustering af forventningerne til lønsomheden.

FLSmidth opjusterer forventningerne til den justerede EBITA-margin med 1 pct.point til 7,5-8,5 pct., hvor Sydbanks analytikers estimat lød på 7,5 pct. og konsensus ifølge estimater indsamlet af FLSmidth lød på 7,0 pct.

- Jeg sendte en analyse ud mandag, hvor jeg så sandsynlighed for en opjustering. Den er så lidt stærkere end jeg havde ventet med, da de løfter til 7,5-8,5 pct.

Opjusteringen er drevet af en god udvikling i mineudstyrsdivisionen, som har klaret sig godt på to områder.

Serviceforretningen går bedre end ventet, hvilket ifølge Mikkel Emil Jensen er rigtig positivt for FLSmidths strategiske fokus.

Dernæst er den negative effekt fra integrationen af opkøbte Mining Technologies, der er Thyssenkrupps mineudstyrsdivision, mindre end tidligere ventet.

Den opkøbte mineudstyrsforretning kom ifølge Mikkel Emil Jensen med en dårligere lønsomhed end FLSmidths egen forretning, og her ventes den negative effekt på den justerede EBITA-margin nu at være på mindre end 2 pct.point mod tidligere ventet omkring 2 pct.point.

Der er ifølge Sydbanks analytiker dog enkelte hår i suppen, da FLSmidth skriver, at der for cementindustrien er en øget afmatning i markedsforventningerne og efterspørgslen.

- Det er negativt, men ikke så overraskende, siger Mikkel Emil Jensen.

Ordreindgangen i andet kvartal på 5,5 mia. kr. skuffer også i forhold til konsensusestimatet på 5,8 mia. kr. og Sydbanks estimat på 6,0 mia. kr.

.\\˙ MarketWire