Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bankaktier presset af frygt for flere skattetiltag som i Italien vurderer chefstrateg

8/8 10:59

Frygt for at andre lande kan følge det italienske tiltag med ekstra skat på bankernes ekstraordinære overskud, er tirsdag formiddag med til at presse banker over en bred kam i Europa.

Det vurderer PFA's chefstrateg Tine Choi Danielsen over for MarketWire, efter at Italiens premierminister Giorgia Melonis regering har godkendt en overraskelsesskat på bankernes "ekstra overskud" i år.

Bankaktierne ligger med et fald på 1,4 pct. i et Stoxx 600-indeks, der ligger med et marginalt fald.

Her er der især pres på de italienske banker, hvor Unicredit og Intesa Sanpaolo taber henholdsvis 5,1 og 6,7 pct.

- Det er selvfølgelig bankaktierne der falder mest. De trækker så stemningen bredt ned i Europa, fortæller PFA's chefstrateg efter tiltaget, der skal finansiere nogle offentlige pakker.

- Det er jo altid noget, der vækker frygt hos investorerne for, når der er et land, der kan finde på at gøre det. Er der så andre, der kan finde på at gøre det, siger Tine Choi Danielsen, der ser det som et helt traditionelt mønster hos investorerne.

Hun pointerer at vi herhjemme også har set noget lignende med beskatninger af den finansielle sektor for at finansiere pensionsforslag - eksempelvis den såkaldte Arne-pension.

- Som det ser ud nu, er det langt mere stemningsdrevet i Europa, end at det skyldes, der er andre stater, der har været ude at fremsætte lignende forslag for nærværende, vurderer Tine Choi Danielsen om udviklingen blandt de europæiske banker.

Usikkerheden er ifølge chefstrategen størst for bankaktionærerne, da tiltaget fra den italienske regering direkte går ind og rykker ved udsigten for udbytter og aktietilbagekøb.

- Det er en negativ reaktion, vi vil se præge markedet i dag. Det vil være mit bedste gæt, at vi vil se, at det er overstået i morgen, spår Tine Choi Danielsen.

Renterne er på retræte tirsdag formiddag med et fald for renten på den tiårige danske statsobligation på 11 basispoint til 2,77 pct. og lignende udvikling ses syd for grænsen.

Det skyldes ifølge Tine Choi Danielsen formentlig en helt traditionel risk-off-reaktion, hvor usikkerhed på aktiemarkederne får investorerne til at søge ly i obligationsmarkederne, hvilket presser obligationskurserne op og giver lavere effektive renter.

Dagens rentefald kommer dog også i kølvandet af rentestigningerne over den seneste uges tid, der ifølge chefstrategen har været affødt af meldinger om finansiering fra det amerikanske finansministerium, Fitchs nedjustering og Bank of Japans justering af pengepolitikken.

.\\˙ MarketWire