Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg har travlt på telefonerne: Væsentligt flere stormskader siden i går

8/8 11:24

Det voldsomme vejr i Danmark de seneste dage har givet travlhed hos forsikringsselskaberne, herunder hos Tryg, som tirsdag er kommet med en opdatering om situationen.

- Når vi kigger på udviklingen i antallet af skadesanmeldelser i forbindelse med de sidste par dages uvejr, har vi ikke registret nogen væsentlig ændring for skybrudssager siden i går, hvor vi i Tryg-koncernen, inklusive Alka, i alt har modtaget 125 anmeldelser.

- Til gengæld er antallet af anmeldelser om stormskader steget fra 20 i går til 110 her til morgen. Vi har lige nu travlt på telefonerne, og vi venter derfor også, at der vil komme flere anmeldelser om stormskader i løbet af dagen, siger skadeschef i Tryg Charlotte Dietzer.

Fra Alm. Brand Group, der dækker over Codan og Alm. Brand , er seneste status, at det tirsdag morgen havde modtaget 200 anmeldelser om vandskader. Anmeldelserne handler primært om utætte døre, vinduer og tage, mens få har oplevet vand i kældre.

- Kombinationen af en rekordvåd juli med cirka 140,8 millimeter regn og vindstød af stormstyrke øger risiko for væltede træer. Mængden af nedbør lige nu gør træerne tungere, hvilket øger risikoen yderligere. Det kan betyde noget for, hvilke skader vi kommer til at se, siger skadesdirektør i Alm. Brand Peter Mathisen.

Også Topdanmark oplever tilsvarende travlhed. Her har man modtaget over 250 skadeanmeldelser i forbindelse med uvejret, oplyser forsikringsselskabet til MarketWire.

- Det har været en travl mandag, hvor vi har hjulpet rigtig mange kunder, og vi forventer fortsat at modtage en del anmeldelser i dag, siger Helene Ibsen, der er boligchef i Topdanmark.

Syv ud af ti anmeldte skader kommer fra Hovedstadsområdet, men Helene Ibsen fortæller, at de kraftige vindstød, der har ramt Vestkysten og Nordjylland tirsdag morgen, formegentlig også vil resultere i en del skader.

Cirka 75 pct. af anmeldelserne er vandskader, mens stormskader udgør cirka 25 pct.

.\\˙ MarketWire