Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo leverer stærke hjerte-kar-data og aktien tordner i vejret

8/8 12:33

Novo Nordisk har tirsdag offentliggjort stærke resultater fra et stort og vigtigt studie, Select, hvor medicinalkoncerns vidundermiddel Wegovy har vist sig at reducere risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser med hele 20 pct.

Efter meddelelsen, som blev offentliggjort kort før kl. 12 tirsdag, er Novo-aktien sendt kraftigt i vejret. Ved 12.30-tiden ligger aktien 10 pct. pct. højere i 1201 kr., efter at den var helt oppe at runde rekordkursen 1273,80 kr. kort efter nyheden.

- Forsøget nåede sit primære mål ved at påvise en statistisk signifikant og overlegen reduktion i MACE på 20 pct. for personer behandlet med Semaglutid 2,4 mg (Wegovy) sammenlignet med placebo, skriver Novo Nordisk.

MACE stor for "major adverse cardiovascular events", hvilket omfatter hjertekardød, ikke-dødelige hjerteanfald og ikke-dødelige slagtilfælde hos patienter med diabetes type 2.

Op til offentliggørelsen havde JPMorgan ventet, at studiet ville vise en reduktion i risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser på 15-17 pct., mens analytikerne hos Danske Bank havde ventes en reduktion på omkring 17 pct.

Resultatet vækker ikke overraskende begejstring hos forskningsdirektøren hos Novo Nordisk, Martin Holst Lange, som mener, at Semaglutide 2,4 mg har potentiale til at ændre, hvordan fedme betragtes og behandles.

- Mennesker, der lever med fedme, har en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme, men til dato er der ingen godkendte vægttabsmedicin, der beviseligt giver effektiv vægtkontrol, samtidig med at de reducerer risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde eller kardiovaskulær død.

- Derfor er vi meget begejstrede for resultaterne fra Select, der viser, at Semaglutid 2,4 mg reducerer risikoen for kardiovaskulære hændelser, siger Martin Holst Lange, som er forskningsdirektør hos Novo Nordisk.

Novo Nordisk forventer at ansøge om myndighedsgodkendelser af en udvidelse af labelindikationen for Semaglutid 2,4 mg i USA og EU i 2023.

.\\˙ MarketWire