Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Minus til bankaktier afspejler frygt for ekstrabeskatning i andre lande, vurderer aktiechef

8/8 16:09

Bankaktier i hele Europa slår bak tirsdag, efter at regeringen i Italien har godkendt en midlertidig ekstrabeskatning på 40 pct. af de italienske bankers overskud.

Ifølge Otto Friedrichsen, der er aktiechef i Formuepleje, skyldes reaktionen, at aktiemarkederne uden for Italien forestiller sig, at det samme kan ske i andre lande.

- Man kan sagtens forestille sig andre lande gøre det samme. Det er også det aktiemarkedet forestiller sig i øjeblikket, siger Otto Friedrichsen.

Bankaktierne i det europæiske Stoxx 600-aktieindeks ligger med et fald på 3 pct. tirsdag eftermiddag.

De ekstra skatteindtægter, som regeringen i Italien vil få, skal bruges til at understøtte de italienere, som lige nu oplever udfordringer i forhold til højere renter.

Otto Friedrichsen mener, at man godt kunne forestille sig, at også andre lande vil øjne sig muligheden for ligeledes at opkræve skatter af bankernes ekstraordinære indtjening.

Men det skal ses i det perspektiv, at banksektoren nu ser ud til at være mere robust, synes konklusionen at være efter en stresstest fra de europæiske bankmyndigheder, EBA, tidligere i år.

- Bankerne oplever lige nu et pres på grund af den forhøjede usikkerhed, men det vidner jo også om, at bankerne er et sted, hvor man tør at beskatte indtjeningen. Men det er ikke vejen at køre, siger aktiechef Otto Friedrichsen.

I 2023 har bankerne haft stor indflydelse på den positive udvikling i Europa, men det bliver nu udfordret, fordi man vil få en lavere indtjeningsfremgang end den, man regnede med, fortsætter han.

Ifølge aktiechefen er reaktionen fra aktiemarkedet dog fuldstændig klassisk, når der er tale om usikkerheder i en sektor.

.\\˙ MarketWire