Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fed-chef: Vi kan måske sætte rentestigninger på pause

8/8 16:25

Rentestigninger kan være fortid i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Det siger chefen for centralbankens afdeling i Philadelphia, Patrick Harker, der har stemmeret i centralbankens rentekomité, FOMC.

Sker der ikke overraskelser i økonomien, kan banken muligvis stoppe for perlerækken af rentestigninger - men renten vil forblive på et højt niveau en tid endnu:

- Kommer der ikke nye alarmerende data mellem nu og midten af september, tror jeg, vi kan være nået til det punkt, hvor vi kan være tålmodige og hold renterne stabile og lad pengepolitikken arbejde, siger Patrick Harker i forbindelse med et arrangement hos Philadelphia Business Journal.

- Men jeg forudser ingen sandsynlige omstændigheder for en øjeblikkelig lempelse af styringsrenten, siger han ifølge Bloomberg News.

Den amerikanske rente er lige nu i intervallet 5,25-5,50 pct., hvilket er det højeste niveau i 22 år.

Renten blev sidst sat op i juli efter en pause i juni.

Næste rentemøde i den amerikanske centralbank er sat til den 19.-20. september.

Også chefen for afdelingen i Richmond, Thomas Barkin, påpeger tirsdag, at den amerikanske økonomi fortsat er stærk, hvilket giver optimisme i lyset af risikoen for en recession.

Men på trods af centralbankens pengepolitiske stramninger er inflationen stadig for høj, siger han og udelukker ikke en eventuel recession.

.\\˙ MarketWire