Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Sydbank: Flere negative end positive indslag i regnskabet

9/8 09:03

Vestas' regnskab for andet kvartal var samlet set lidt svagere end ventet, og på de helt overordnede hovedposter var der lidt flere negative indslag end positive.

Sådan lyder den umiddelbare vurdering af regnskabet fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

- Vi vidste godt, at det ville være svagt, og det var det også. Det var også endnu svagere, end jeg havde regnet med, siger han til MarketWire.

Analysechefen peger blandt andet på lavere end ventede priser på de leverede landmøller i andet kvartal og fortsat høj inflation i mange af de lande, hvor Vestas har opstillet projekter, hvilket har betydning for finansposterne.

Derudover havde Vestas et højt niveau af garantihensættelser i kvartalet på omtrent 5 pct. af omsætningen.

- Det er et niveau, der er for højt. Det er et udtryk for, at man sætter penge af til fremtidige problemer, siger Jacob Pedersen, men understreger, at der ikke er kommet nye større kvalitetsudfordringer frem.

På positivsiden tæller det i øvrigt, at ordrebeholdningen hos Vestas synes at være prissat noget højere, end de leverede ordrer i andet kvartal har været det.

- Der ligger et betydeligt indtjeningspotentiale der, hvis man begynder at levere fra den attraktive del af ordrebogen, siger Jacob Pedersen.

.\\˙ MarketWire