Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas ser ordrepriser supportere planer for genrejsning af indtjeningen

9/8 11:49

De priser, som vindmølleproducenten Vestas opnåede på sine kontrakter i andet kvartal, støtter op om selskabets bestræbelser på at løfte indtjeningen fremadrettet.

Det siger finansdirektør Hans Martin Smith i et interview med MarketWire efter Vestas' regnskab for andet kvartal onsdag morgen.

- Det vigtigste for mig at fokusere på, når jeg ser på priser, er ikke priserne i sig selv, men om profitabiliteten på de ordrer, vi tager, er fornuftig. Det synes vi, at den er, siger Hans Martin Smith.

I andet kvartal opnåede Vestas en ordreindgang på 2,3 gigawatt, hvoraf de 2095 megawatt var landmøller med en gennemsnitlig salgspris på 0,97 mio. euro per megawatt.

Analytikerne havde regnet med en gennemsnitlig pris på 1,04 mio. euro per megawatt, efter at prisen i samme kvartal året før var 0,96 mio. euro, mens den i første kvartal var nede at runde 0,89 mio. euro.

- De gennemsnitlige priser er højere end sidste kvartal, men mere vigtigt, så fortsætter vi selvfølgelig med at fokusere på profitabiliteten på de ordrer, vi tager ind - og den er fornuftig.

- Prisen kan fluktuere relativt meget baseret på ordretyper, men vi er fint tilfredse med de priser, vi har fået her i andet kvartal. Ville vi gerne have, at de er højere? - Det vil vi selvfølgelig per definition altid gerne, men i udgangspunktet synes vi, at det er meget fornuftigt, siger Hans Martin Smith.

I 2025 har Vestas et mål om en driftsmargin før særlige poster på minimum 10 pct. Det skal de højere priser hjælpe til med at realisere, efter at Vestas i en periode har eksekveret på tabsgivende kontrakter, hvor møllepriserne ikke har kunnet dække de omkostningsstigninger, der har været.

- Der er mange andre ting også, der skal bidrage til, at vi når vores langsigtede mål, men det er da en af de ting, der skal bevæge sig i den rigtige retning - det er der ingen tvivl om.

- Det er i hvert fald priser, der støtter den rejse, vi er på, derhenimod. Det er klart, at, vi går ikke hen og laver de resultater i morgen, men vi synes, at det er nogle fornuftige priser, vi ser.

- Man vi selvfølgelig altid gerne have højere priser, men kontrakterne har en profitabilitet lige nu, som i hvert fald supporter de planer, vi har, siger Hans Martin Smith.

.\\˙ MarketWire