Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Nvidia, Disney og Geely

10/8 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

KINESISKE INTERNETGIGANTER GIVER MILLIARDORDRER PÅ NVIDIA-CHIPS TIL AI

De kinesiske internetgiganter Baidu, ByteDance, Tencent og Alibaba er i fuld gang med at sikre sig højtydende Nvidia-chips, der er afgørende for opbygning af generative kunstige intelligenssystemer. Selskaber har afgive ordrer til en værdi af 5 mia. dollar af frygt for, at USA vil indføre ny eksportkontrol. (CHINA’S INTERNET GIANTS ORDER $5BN OF NVIDIA CHIPS TO POWER AI AMBITIONS)

VÆSENTLIG TVIVL OM WEWORKS FREMTID SOM GOING CONCERN

Det amerikanske kontorfirma WeWork har advaret om "væsentlig tvivl" om koncernens evne til at fortsætte som en going concern. Udsigterne afhænger af en række planer, herunder yderligere omstrukturering og kapitaltilførsel i løbet af de næste 12 måneder. (WEWORK WARNS OF ‘SUBSTANTIAL DOUBT’ OVER FUTURE AS GOING CONCERN)

TIKTOK TAGER KAMPEN OP MOD SHOPEE OG TOKOPEDIA I ASIATISK E-HANDEL

Tiktok er en af Sydøstasiens mest fremtrædende e-handelsplatforme. Salget er syvdoblet på et år, og den massive fremgang for videoplatformen, der ejes af den kinesiske teknologigigant ByteDance, rusker op i online shopping-landskabet i verdens hurtigst voksende region. (TIKTOK TAKES ON SHOPEE AND TOKOPEDIA IN ASEAN ECOMMERCE RAC)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

DISNEY HÆVER PRISERNE MARKANT PÅ DISNEY+ OG HULU STREAMING

Disneys æra med budget-priser for streaming-pakker og galopperende abonnentvækst er slut. For anden gang på omkring et hæver Disney priserne på de reklamefri versioner af Disney+ og Hulu med mere end 20 pct. Virksomheden vil også slå ned på adgangskodedeling, et tiltag, som konkurrenten Netflix indførte tidligere i år. (DISNEY TO SIGNIFICANTLY RAISE PRICES OF DISNEY+, HULU STREAMING SERVICES)

YELLOW FORVENTER AT BETALE BÅDE PRIVATE OG STATSLIGE LÅN TILBAGE EFTER KONKURS

Den konkursramte vognmandsgigant Yellow har fast ejendom og udstyr nok, den kan sælge, til at dække de 1,2 mia. dollar, som koncernen har lånt af den amerikanske regering og private långivere ledet af Apollo Global Management. (YELLOW EXPECTS TO PAY BACK PRIVATE, GOVERNMENT LOANS IN BANKRUPTCY)

KINESISK DEFLATION ER ADVARSELSTEGN FOR VERDENSØKONOMIEN

De kinesiske forbrugerpriser faldt ned i deflationært territorium i juli, da den tiltagende økonomiske nedtur i verdens næststørste økonomi går ind i en potentielt ny og farlig fase. Dataene tegner et mørkere billede af Kina, hvor det økonomiske opsving har mistet momentum, faldet i eksporten accelererer, ungdomsarbejdsløsheden slår rekord, og boligmarkedet sidder fast i en langvarig nedtur. (CHINA SLIPS INTO DEFLATION IN WARNING SIGN FOR WORLD ECONOMY)

THE NEW YORK TIMES (NYT.COM)

BIDEN FORBYDER NYE INVESTERINGER I FØLSOMT HØJTEKNOLOGISK INDUSTRI I KINA

Præsident Joe Biden har nedlagt forbud mod amerikanske investeringer i kinesiske højteknologiske industrier for at forhindre amerikansk assistance til Beijings modernisering af militæret. Tiltaget eskalerer den igangværende konflikt mellem verdens to største økonomier. (BIDEN ORDERS BAN ON NEW INVESTMENTS IN CHINA’S SENSITIVE HIGH-TECH INDUSTRIES)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

GENOPLIVET LOTUS PÅ VEJ MOD REKORDÅR

Lotus Cars er på vej til at producere et rekordstort antal sportsvogne fra fabrikken på en gammel flyveplads i Norfolk. Der rullede 2200 Lotus Emira af samlebåndet I første halvår, og det er sandsynligt, at antallet ved årets udgang vil ramme en all-time Lotus-rekord på 5000 producerede enheder. (REVIVED LOTUS ROARS TO RECORD YEAR)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

KINA HAR FÆRRE OG FÆRRE MULIGHEDER

Den kinesiske økonomi er lammet, efterspørgselspolitikken har ikke meget råderum, og øget udbudspolitik er formentlig udelukket. Det vil under alle omstændigheder ikke være nok. (CHINA HAT IMMER WENIGER OPTIONEN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

MASSIVE GEVINSTER I ALIBABA OG TENCENTS SIGNALERER NÆPPE VENDEPUNKT

Kinas største teknologivirksomheder, Alibaba og Tencent, har øget markedsværdien med 66 mia. dollar siden maj. Men de kinesiske beslutningstagere er holdt op med at yde betydelig politisk støtte, forbrugerne er tilbageholdende og fortjenstmargener er stadig tynde. (ALIBABA AND TENCENT’S BIG GAINS MAY NOT SIGNAL INFLECTION POINT)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

GEELY DROPPER CHIPUDVIKLINGSENHED GIVER MAVEPUSTER TIL KINESISK SELVFORSYNING

Forbrugerelektronik-delen af den kinesiske bilproducent Zhejiang Geely Holding har nedlagt sin chipforskningsenhed. Det er endnu et offer blandt smartphone-relaterede ventures, der fulgte Beijings opfordring til selvforsyning med halvledere. (GEELY DISBANDS PHONE CHIP TEAM IN BLOW TO CHINA’S SELF-RELIANCE DRIVE)

.\\˙ MarketWire