Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Novo Nordisk, Novozymes og Vestas

10/8 06:32

BØRSEN

BANKER KÆMPER MOD DIGITAL EURO TIL DANSKERNE

Danskerne skal ikke have adgang til digitale euro som resten af europæerne, hvis det står til de danske bankers lobbyorganisation Finans Danmark. De såkaldte e-euro skal udstedes af Den Europæiske Centralbank. Finans Danmarks holdning møder kritik, da danskerne så går glip af fordele som turister i Europa samt misser muligheder for innovation. (Forside, side 6-7)

NOVOS SUCCES MED VÆGTTABSMEDICIN VÆKKER GLÆDE HOS KONKURRENTEN

Eli Lilly kunne ikke få armene ned på tirsdagens investormøde og tror, at tvivlen om, hvorvidt vægttabsmedicin skal have tilskud, nu fjernes. (Side 4)

ANALYTIKERE: MERE AFKASTPOTENTIALE I VÆGTTABSAKTIER

Flere aktieanalytikere spår yderligere afkastpotentiale i Novo Nordisk og Eli Lilly-aktierne efter vægttabsgiganternes hidsige kursridt tirsdag. (Side 8)

KRONEN STYRKES OG PRESSER DANSKE VIRKSOMHEDER

Kronen er blevet stærkere og udfordrer konkurrenceevnen. Den lave svenske kronekurs udfordrer den danske konkurrenceevne. Det svenske, norske og andre vigtige eksportmarkeders valutaer er blevet svækket. (Side 10)

NOVOZYMES ER OPTIMISTISK TRODS NEDJUSTERING

Novozymes leverede et mindre prangende regnskab onsdag, hvor der kom en nedjustering af salgsforventningerne til hele 2023. Novozymes måtte opgive det hidtidige vækstmål for året på 4-7 pct. (Side 12)

VESTAS-TOPCHEF FINDER NYT UNDERSKUD GANSKE FRUSTRERENDE

Vestas taber stadig penge på sine vindmøller, men topchefen håber, at indtjeningen langsomt vil blive bedre i den sidste del af 2023. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

OPTIMISTISKE VINDE BLÆSER OVER VESTAS TRODS MILLIONTAB

Vindmøllerindustrien er under pres af høje omkostninger, mangel på kvalificeret arbejdskraft og kapital. Danske Vestas tabte således et trecifret millionbeløb i andet kvartal i år, men måske er der grund til lidt optimisme. (Forside, side 2)

HØJ PENSIONSOPSPARING ER EN BOMBE UNDER DANSK ØKONOM

Op mod halvdelen af danskerne har sparet mere op til pension, end de behøver. De mange pensionsmilliarder kan give flere råd til at gå på tidlige pension, og det undergraver den økonomi, der skal finansiere velfærdssamfundet. (Side 6-7)

NOVO NORDISKS FREMGANG SMITTEDE AF PÅ KONKURRENT

Novo Nordisks nye studie oversteg langt forventningerne, og på én handelsdag sprang medicinalgiganten fire pladser til en 19.-plads på listen over verdens mest værdifulde børsnoterede selskaber. Novo Nordisks største konkurrent, amerikanske Eli Lilly – der i forvejen lå foran på listen – steg samtidig syv pladser til en 11.-plads. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MÆRSK-ANSATTE ANHOLDT FOR AT SMUGLE NARKO TIL EUROPA

Seks medarbejdere ved Mærsk-selskabet APM Terminals' havn i Costa Rica er sigtet for narkosmugling. Anført af fagforeninger og landets præsident er stemningen mod det danske selskab fjendtlig. (Forside, side 6-7)

NOVO NORDISK-AKTIEN ER EKSPLODERET

Endnu en gang slog Novo Nordisk egne rekorder tirsdag, da aktien røg i vejret på baggrund af et omfattende studie, der viser, at vægttabsmidlet Wegovy kan reducere risikoen for alvorlige hjertekar-tilfælde med op mod 20 pct. (Side 2)

VESTAS VANDRER GENNEM INDUSTRIENS TRISTESSE MED FOKUS PÅ SORTE TAL

Den ene krise har afløst den anden i en vindmølleindustri præget af markante underskud, kvalitetsproblemer og projekter i dødvande. Vestas trøster sig med finansiel bedring oven på rædselsåret 2022, men anerkender, at livet ikke er let i sektoren for tiden. (Side 10)

VÆKSTPROBLEMER RAMMER NED MIDT I NOVOZYMES’ KÆMPEFUSION

Forud for den danske enzymkoncern Novozymes’ fusion med Chr. Hansen drøner Novozymes ind i faldende vækst og en nedjustering. (Side 11)

USA ER FORAN: INFLATIONEN ER FORTSAT HØJ I EUROPA

Inflationsproblemet begyndte i USA i 2021, men er nu langt værre i Europa, viser de seneste tal. (Side 14-15)

.\\˙ MarketWire