Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fruergaard: Vi er sikre på produktionen vil understøtte meget attraktive vækstudsigter

10/8 10:12

Novo Nordisks udfordringer med at få skabt balance mellem produktionen og den massive efterspørgsel efter selskabets GLP-1-produkter fortsætter.

Der arbejdes dagligt i Novo med at få produktionen endnu højere op i gear, og det går også fremad, er meldingen. Men efterspørgslen efter produkter, som diabetes 2-midlet Ozempic og vægttabsmidlet Wegovy er samtidig massiv.

Blandt andet derfor har Novo annonceret, at det vil fortsætte med at reducere adgangen til startdoser på Wegovy på det amerikanske marked i de kommende kvartaler. Tidligere havde Novo signaleret, at begrænsningerne på adgangen til startdoser blot løb til og med september.

På trods af restriktionerne steg salget af Wegovy i USA dog ikke desto mindre med over 500 pct. i lokal valuta i andet kvartal til 7196 mio. kr. Og for Ozempic blev det til en vækst på 51 pct. i USA og 59 pct. til 22,1 mia. kr. på verdensplan.

- I kan se vækstraterne for Wegovy og Ozempic. Så vi tilføjer væsentlig yderligere kapacitet dag for dag, og vi har tidligere talt om, hvordan vi tilføjer nye Wegovy-sites, og det udbredes, mens vi taler. Så vi er meget sikre på, at vi kan fortsætte med at øge produktionskapaciteten, så udbuddet kan understøtte meget attraktive vækstudsigter, siger administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen.

LEVERER STADIG STARTDOSER TIL USA

Novo vil da også fortsætte med at levere startdoser på Wegovy på det amerikanske marked, men ikke så mange, som der efterspørges.

- Når vi ser på efterspørgslen i USA er den meget signifikant. Vi ved, at der er mange patienter, der ønsker at gå i behandling og i en grad, hvor vi på den korte bane ikke kan opfylde efterspørgslen, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Derfor vil ledelsen også forsætte den strategi, den hidtil har lagt, og som begrænser antallet af startdoser på Wegovy. Derved forsøger Novo at styre, hvor mange, der kommer i behandling, så leverancerne af den høje vedligeholdelsesdosis på Wegovy også rækker til det voksende antal af patienter, der er i behandling.

- Så det vil vi fortsætte med at gøre i de kommende kvartaler, og vi vil på dynamisk vis vurdere, hvordan vi gør det, for at sikre, at der ikke kommer for mange udsving i forhold til, at der adgang til vores produkter.

- Så det er en virkelig god udfordring at have forstået på den måde, at patienterne ønsker at bruge vores produkter. Vi producerer flere og flere produkter, og det vil understøtte vores vækstprofil i de kommende kvartaler og år. Men vi ønsker at gøre det på ansvarlig vis, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

OZEMPIC RAMT AF MIDLERTIDIGE BEGRÆNSNINGER AF UDBUDDET

Ud over Wegovy er også Ozempic fra tid til anden ramt af leveringsvanskeligheder på grund den markante efterspørgsel. Det gælder blandt andet herhjemme, hvor en af vedligeholdelsesdoserne for Ozempic er i restordre i august.

- Det er rigtigt, at der fra tid til anden er leveringsbegrænsninger på en række markeder på verdensplan. Det skal ses i lyset af, at Ozempic voksede 59 pct. i første halvår og er det bedst sælgende diabetesmiddel i verden. Så efterspørgslen fra patienter og læger fortsætter simpelthen med at accelerere. Når vi ser på volumenvæksten, så ligger den over de 59 pct. Så det er ikke et produktionsproblem eller et leveringsspørgsmål. Det er simpelthen en konsekvens af den store efterspørgsel i markedet, siger koncernfinansdirektør Karsten Munk Knudsen.

.\\˙ MarketWire