Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Udsigt til tab for ugen på japansk helligdag

11/8 06:42

De asiatiske aktiemarkeder er på vej mod et tab for ugen fredag, efter at den amerikanske inflation viste en stabil udvikling, men ikke den overraskende inflationsreduktion som nogle markedsdeltagere havde håbet på.

Samtidig tynger torsdagens svage efterspørgsel på den 30-årige T-bondauktion på rentesiden og ikke mindst kommentarer fra chefen i den amerikanske centralbanks afdeling i San Francisco, Mary Daly, om, at der stadig er mere arbejde at gøre, samt at Federal Reserve er fuldt forpligtet til "resolut at bringe inflationen tilbage" til 2 pct.

- Jeg tror, markedet håbede, at inflationsdataene ville få Federal Reserves kommentarer til at lyde på, at det er usandsynligt, at de bliver nødt til at hæve renten yderligere, og næste skridt er en nedsættelse, siger chefstrateg Andrew Lilley fra investeringsbanken Barrenjoey i Sydney ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,2 pct og står til at lukke ugen med et samlet tab på 1,0 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer samtidig en flad udvikling i de tre store amerikanske aktieindeks, når markedet i New York åbner senere på dagen.

De japanske investorer er fraværende fredag, idet de japanske markeder er lukket for en national helligdag.

På de kinesiske markeder får ejendomsaktierne igen tæsk, efter at ejendomsudvikleren Country Garden, der i lighed med andre i branchen kæmper med en kæmpe gæld, har advaret om nettotab på 7,6 mia. dollar i første halvår. Country Garden-aktien falder 8 pct. i Hongkong.

Modsat er der gevinst til Alibaba på 2,1 pct., efter at e-handelsgiganten har fremlagt den bedste kvartalsvise omsætning i to år.

Hang Seng-indekset falder 0,6 pct., mens aktierne på fastlandet ligger med et minus i Shanghai Composite på 1,2 pct. og i CSI 300 på 1,4 pct.

På de øvrige markeder er der et fald i Kospi-indekset i Seoul på 0,1 pct., efterfulgt af Singapores Strait Times-indeks med et minus på 1,2 pct., mens Taiex-indekset i Taipei stiger 0,1 pct.

I Sydney står ASX-indekset til at lukke for weekenden med et tab på 0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
Lukket
TopixLukket
Hongkongs Hang Seng-0,6
China Shanghai Composite-1,2
China CSI 300
-1,4
Taiwan Taiex+0,1
Sydkoreas Kospi-0,1
Indiens BSE Sensex-0,4
Singapores STI-1,2
Sydney ASX 200-0,3

.\\˙ MarketWire