Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pandora opruster på diamanter - flere kollektioner og flere lande på vej

15/8 07:42

Pandora kommer nu med flere kollektioner med diamanter fremstillet i laboratorier, og flere markeder er på vej.

Det oplyser smykkeselskabet tirsdag morgen.

Hvor det før kun har været muligt at købe diamantsmykkerne i Storbritannien, USA og Canada, så lanceres smykkerne nu i Australien, Mexico og Brasilien. Og der er ligeledes tre nye kollektioner på vej til butikkerne.

Indtil nu har kunderne kunnet smykke sig med Diamonds by Pandora - men nu kommer også Nova, Era og Talisman til.

- Kunderne i Nordamerika og Storbritannien har taget godt imod vores "lab-grown" diamanter, og vi vil fortsætte med at gøre dem tilgængelige for flere mennesker globalt ved at udvide vores kollektioner og distribution. Vi har store ambitioner for denne kategori, som er tilpasset vores tro på at levere smykker af høj kvalitet på et meget højt niveau af håndværk til en overkommelig pris , siger Alexander Lacik, der er direktør i Pandora.

De tre nye kollektioner vil blive introduceret til forbrugerne af en kampagne, der byder på en række kulturelle ikoner, og som afsløres den 29. august, oplyser smykkeselskabet.

Laboratoriedyrkede diamanter er identiske med udvundne diamanter, men skabt i et laboratorium i stedet for udgravet fra en mine. De har de samme optiske, kemiske, termiske og fysiske egenskaber og er klassificeret efter de samme standarder kendt som 4C'erne - snit, farve, klarhed og karat.

Pandora har siden august sidste år lavet sin diamantkollektion med "lab-grown" eller laboratoriedyrkede diamanter. Da de er fremstillet med vedvarende energi, er CO2-aftrykket cirka 5 pct. af det for en tilsvarende størrelse udvundet diamant. Alle smykkerne er fremstillet af 100 pct. genanvendt sølv og guld – et vigtigt skridt i retning af Pandoras forpligtelse til kun at købe genbrugt sølv og guld til dets fremstilling inden 2025.

De nye smykker vil kunne købes i mere end 700 butikker fra 31. august.

Udvalgte kollektioner lanceres i slutningen af oktober 2023 i Mexico og Brasilien, med en fuld udrulning på markederne forventes i første kvartal 2024.

Priserne starter ved 290 dollar svarende til lige under 2000 kr.

.\\˙ MarketWire