Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS/CEO: Passagerer og færgefragt har medvirket til løftet prognose

15/8 09:05

DFDS har formået at bevare størstedelen af sin indtjening i andet kvartal trods et svært marked. Kapacitetstilpasninger og prisforhøjelser i nogle regioner har modvirket vigende fragtvolumener.

Desuden er passagertallet i vækst oven på corona.

Det er meldingen fra DFDS' administrerende direktør Torben Carlsen, efter at rederiet mandag dæmpede spændingen om tirsdagens kvartalsregnskab en smule ved at opjustere sine forventninger til driftsindtjeningen, EBITDA, med omkring en kvart milliard kroner målt på midtpunktet af forventningsintervallet.

- Det er passagerer og færgefragt, der har gjort det bedre end ventet, mens logistik har gjort det som forventet. Og så er vi herudover hjulpet af akkvisitioner i logistikforretningen, uddyber Torben Carlsen over for MarketWire.

Han fortæller, at DFDS ved indgangen af året godt var klar over, at der kunne komme en nedgang i den økonomiske aktivitet i Europa.

Og det blev også tilfældet.

Derfor har DFDS også skruet på en række knapper for at forsvare sin indtjening.

- Det gælder reduktion af sejladser og pristilpasninger i visse regioner. Inden for logistik, når vi har mistet volumen, er det lykkedes os fortsat at holde en fornuftig balance i vores flow, så vi har kunnet bevare indtjeningen, siger Torben Carlsen.

For hele 2023 venter DFDS nu et EBITDA-resultat på 4,8-5,2 mia. kr. mod tidligere 4,5-5,0 mia. kr.

I andet kvartal fik DFDS et EBITDA-overskud på 1404 mio. kr. mod 1474 mio. kr. sidste år ud af en omsætning på 6942 mio. kr. mod 7170 mio. kr. i samme kvartal af 2022.

Analytikere havde til sammenligning blot ventet et EBITDA-overskud på 1276 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News forud for opjusteringen mandag.

FRAGTAKTIVITETER I MODVIND

Ses isoleret på de enkelte forretningsområder bidrog passagerindtjeningen med et plus målt på EBITDA på 350 mio. kr. i andet kvartal mod 274 mio. kr. i samme periode året før. Logistikdivisionen leverede et plus på 345 mio. kr. mod 274 mio. kr. sidste år understøttet af opkøbene af Lucey Transport, McBurney Transport og D.R. MacLeod.

Endelig måtte DFDS fragtaktiviteter se indtjeningen vige til 754 mio. kr. målt på EBITDA mod 944 mio. kr. i samme periode sidste år. Dette kommer dog ikke som nogen stor overraskelse.

En væsentlig årsag er blandt andet faldende volumener på Den Engelske Kanal, hvor en konkurrent sidste år måtte indstille sejladser i nogle måneder, og DFDS derfor havde ekstra travlt.

- Så vores sammenligningstal har været svære på Kanalen i år, og på Østersøen har vi godt vidst, at konsekvenserne af den ulykkelige situation med krigen i Ukraine først rigtigt har vist fuld effekt i år. Derfor vidste vi godt, at de to markeder ville være udfordret. Så vi er glade for, at vi på trods af det har kunnet vise et godt resultatet, siger Torben Carlsen.

.\\˙ MarketWire