Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsbergs største marked - Vesteuropa - overrasker positivt trods dårligt vejr

16/8 08:46

Carlsberg solgte i første halvår mindre øl på bryggeriets modne, men omsætningsmæssigt klart største region - Vesteuropa - end ventet. Men højere priser er med til at skubbe omsætningen op, så toplinjen stiger i forhold til samme periode sidste år og også lander også over analytikernes forventninger.

Det viser årsregnskabet onsdag morgen.

Omsætningen i regionen nåede 18.328 mio. kr. mod 17.228 mio. kr. i det tilsvarende halvår i 2022. Der var ifølge estimater indsamlet af Carlsberg selv ventet en omsætning på 18.218 mio. kr.

Men mængdemæssigt faldt salget af drikkevarer i Vesteuropa til 21,6 mio. hektoliter mod 22,1 mio. hektoliter i samme halvår i 2022.

- Den totale volumen faldt organisk med 2,1 pct., dels på grund af påvirkningen af et udfordringer hos forbrugerne og det dårlige vejr i starten af andet kvartal, skriver Carlsberg i regnskabet.

Driftsoverskuddet blev på 2550 mio. kr. mod 2585 mio. kr. i første halvdel af 2022. Der var ventet et overskud på 2365 mio. kr.

Regionen blev i 2021 reduceret til at omfatte Vesteuropa, Skandinavien og Portugal efter at have afgivet blandt andet Italien, Balkan-landene og Baltikum til regionen Central- og Østeuropa.

.\\˙ MarketWire