Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT-chef: Applications kan ikke fortsætte på det nuværende høj marginniveau

16/8 10:07

Kabelkoncernen NKT præsterede i andet kvartal noget bedre end ventet af analytikerne i sin Applications-forretning, som omfatter koncernens lav- og mellemspændingskabler.

Der er dog ikke kun blå himmel over den del af forretningen, erkender NKT's administrerende direktør, Claes Westerlind, og peger på udfordringer på inden for byggeriet.

En omsætning i Applications på 170 mio. euro og et operationelt EBITDA på 17,1 mio. euro var dog noget bedre end analytikernes estimater på 154 mio. euro for omsætningen og 13 mio. euro i driftsindtjeningen.

- Vi har set en meget favorabel udvikling i den power grid-eksponerede forretning. Det er gået bedre, end vi havde forventet ud fra et volumensynspunkt, men også ud for et prissynspunkt, siger Claes Westerlind i et interview med MarketWire efter kabelkoncernens regnskab for andet kvartal.

Den power grid-eksponerede forretning omfatter grundlæggende det, der bidrager til den grønne omstilling og den generelle elektrificering, og hos NKT vedrører det primært mellemspændingssegmenten af Applications-forretningen.

I forhold til fremgangen i forretningen fremhæver NKT-topchefen også en masse hårdt arbejde i organisationen med at sikre de rette priser hos leverandører, arbejdet med operationel effektivitet og med at kontinuerligt at få mere ud af sine faciliteter.

- Men der er ikke kun blå himmel over Applications, for vi kan samtidig se, at den konstruktionsdrevne del af forretningen fortsætter med at være udfordret som følge af de inflationære pres, siger Claes Westerlind.

Blandt andet af den grund mener han heller ikke, at Applications kan opretholde de markant forbedrede driftsmarginaler fremadrettet. I andet kvartal lå driftsmarginen på 10,0 pct. sammenlignet med 4,9 pct. i samme periode sidste år.

- Vi har tidligere sagt, at der i Applications-forretningen er et mål på en EBITDA-margin på 7-9 pct. I første kvartal lå vi på 11 pct. og i andet kvartal på omkring 10 pct. Så vi venter ikke, at Applications vil fortsætte med at levere på disse marginniveauer - specielt taget udfordringerne i den konstruktionsdrevne del af forretningen i betragtning, siger Claes Westerlind.

Han forventer, at udfordringerne i den konstruktionsdrevne forretning vil fortsætte i en rum tid endnu.

- Der er en udfordrende situation med de renter, der der nu engang er. Hvis vi ser på det svenske marked, så tyder det på, at renterne vil stige yderligere, og det tror jeg også gælder for mange andre markeder på tværs af Europa.

- Det betyder, at presset vil fortsætte. Vi vurderer, at den udfordrende situation vil fortsætte i et godt stykke tid, siger Claes Westerlind.

.\\˙ MarketWire