Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank skærer kursmålet for ALK: Bekymringerne over tabletsalget i Europa fortsætter

16/8 10:13

Bekymringer over ALK's manglende vækst i tabletsalget i Europa vil formentlig begrænse kurspotentialet i den resterende del af 2023, vurderer Danske Bank, der sænker sit kursmål for ALK til 100 kr. fra 110 kr.

Anbefalingen er uændret "køb", men banken ser ikke væsentligt kurstriggere de kommende seks måneder.

Det fremgår af et notat forud for regnskabet for andet kvartal.

- Fokus i andet kvartal vil sandsynligvis være på den estimeret fortsat svage vækst i tabletsalget i Europa. Vi forudser 0 pct. vækst i Europa og et "back-end loaded" 2023 på linje med konsensus indsamlet selskabet, skriver Thomas Bowers, analytiker i Danske Bank i notatet.

Vurderingen kommer, efter at ALK skuffede med sit tabletsalg i Europa i første kvartal med henvisning til, at pollenallergikere glemte at gå til lægen for at starte behandling og også blev holdt ude af klinikken, fordi lægerne havde travlt med luftvejsvira som RS-virus, influenza og corona.

Forinden havde ALK allerede den 17. april efter børslukketid flaget, at tabletsalget ikke gik så godt som ventet, hvilket sendte aktien baglæns med 24 pct. til 84,50 kr. den efterfølgende børsdag.

Siden er aktien faldet endnu mere, men den handles onsdag formiddag i 73,70 kr. - 1,9 pct. højere end tirsdag.


.\\˙ MarketWire