Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Netcompanys topchef glad for høj vækst i udlandet

16/8 11:00

Netcompany vokser med mere end 25 pct. i udlandet og omsætningen uden for Danmark udgør nu mere end 54 pct.

Det fortæller administrerende direktør André Rogaczewski til MarketWire efter regnskab for andet kvartal.

- Det er godt at se, at vi vokser og specielt i udlandet, hvor vi vokser med mere end 25 pct. Det er et regnskab, der peger fremad, siger Netcompanys topchef.

André Rogaczewski fremhæver, at 54 pct. af omsætningen nu er i udlandet, og at 46 pct. af omsætningen genereres herhjemme.

At mere end halvdelen af omsætningen nu skabes i udlandet skaber glæde, da væksten halter under de hjemlige himmelstrøg.

I Danmark blev væksten kun på 2,2 pct. i andet kvartal.

- Norge, UK, Intrasoft overperformer flot med en vækst på 25 pct. i omsætningen og en flot margin. Vores opkøb har vist sig virkelig at være en god ting for Netcompany.

Netcompany gennemførte 1. november 2021 det 235 mio. euro store opkøb af Intrasoft, der leverede en vækst på 25,1 pct. til 524 mio. kr. i andet kvartal og en vækst i den justerede EBITDA-margin til 14,3 pct. mod 12,4 pct. i samme periode sidste år.

STORBRITANNIEN KAN BLIVE VÆKSTMOTOR

Storbritannien har også været en succeshistorie for Netcompany med en vækst på 28,9 pct. i andet kvartal.

- Vi har vundet nogle ret store opgaver i Storbritannien, som også driver væksten derovre. Det er primært i den offentlige sektor, siger André Rogaczewsk.

- Det er nogle ret store strategiske opgaver, vi laver derovre. Baseret på vores gode viden om præcis det offentlige, blandt andet her i Danmark, fortsætter topchefen, der pointerer, at det er inden for de helt tunge områder inden for told og skat og sundhed.

Topchefen lægger vægt på, at investeringer i den nye go-to-market-strategi virker.

- Vi går jo ud med vores platform. Vi går ud med ret komplekse, store, vitale, forretningskritiske løsninger, der tager tid at sælge. Men når man først kommer ind og sidder med dem og leverer varen, så kan vi se en vedvarende vækst. Det ser vi effekten af i Storbritannien nu, fremhæver Netcompanys topchef.

Som følge af den store vækst udgør omsætningen i Storbritannien nu mere end 11 pct. af koncernens samlede omsætning.

- Det viser, at Storbritannien har potentiale til at blive en vækstmotor for os. Og at man kan bruge digitalisering til ikke bare at vækste og skabe nyt, men også rent faktisk at skabe vedholdende besparelser og sikre at økonomien holder, siger topchefen, der er glad for den rolle, Netcompany har fået i digitaliseringsprocessen.

.\\˙ MarketWire