Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topchef: Coloplast leverer som lovet - Kina er oppe at køre igen

17/8 10:50

Coloplast har leveret som lovet i tredje kvartal. Blandt de positive faktorer fremhæver topchefen, Kristian Villumsen, at udviklingen i Kina igen er oppe i gear med flotte vækstrater.

- Vi har leveret i kvartalet og fastholder udsigterne til en organiske vækst på 8 pct. og en EBIT-marginen på 28-29 pct., fastslår han.

Medicokoncernens kerneforretning - Stomi og Kontinens - udvikler sig flot i kvartalet. Kerneforretningen tegner sig for knap 69 pct. af omsætningen i tredje kvartal.

- Stomi vokser 8 pct., hvilket er markant over markedet, og vi har en fin vækst i Europa, USA og Kina, fastslår han.

Kristian Villumsen erkender, at Kina har været nede grundet corona-nedlukningerne i flere af de foregående kvartaler, men nu er på vækstsporet igen med meget flotte tocifrede vækstrater og også i nye patienter.

Endnu bedre end Stomi går det for Kontinens, der vokser 9 pct. også på tværs af regioner. Der har været en restordreproblematik, som nu er løst.

Restordrer påvirker i tredje kvartal Hud- og Sårpleje-divisionen. Hud-delen vokser 10 pct., mens Sår-delen vokser 5 pct.

- Restordrer i Sår påvirker negativt med 1,5 pct.point, men tages der højde for det, er den underliggende vækst 7 pct,, fremhæver topchefen og tilføjer, at også her er Kina tilbage på en tocifret vækst.

Urologi vokser også 7 pct. og således også under koncernens samlede vækst på 8 pct. i kvartalet, men forretningen er oppe imod svær sammenligning.

- År-til-dato er væksten 11 pct. og dermed i god gænge, siger Kristian Villumsen.

Det sidste og mindste forretningsområde - Stemme og Respiratorisk pleje - der er opkøbt Atos Medical, som Coloplast købte for halvandet år siden, vokser mere end koncernen.

Væksten er her 9 pct. i tredje kvartal.

- Det er superglædeligt og ligger på den plan, der er lagt, lyder det fra topchefen.

.\\˙ MarketWire