Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm. Brand løfter lønsomhed i Erhverv efter gennemgang af Energi-området

17/8 11:13

Alm. Brand Group kan sætte punktum for et fint andet kvartal, hvor forsikringsresultatet for første gang passerede en halv milliard kroner.

Den helt store årsag til fremdriften er ifølge topchef Rasmus Werner Nielsen ikke mindst forretningsområdet Erhverv, hvor en bedre indtjening fra forsikringer til energikunder har trukket et pænt læs.

- Det er en kombination af flere ting. Dels får vi flere erhvervskunder ind. Det gavner selvfølgelig vores resultat. Derudover arbejder vi helt generelt med pris og risiko og ser på, hvor vi har behov for at justere en lille smule, så en øget risiko også afspejler sig i en øget pris. Vi tager en drøftelse med kunderne, og meget ofte kommer vi frem til et passende niveau, samtidig med at kunderne bliver hos os, siger Rasmus Werner Nielsen til MarketWire.

Specifikt har Erhverv blandt andet reduceret præmieindtægten fra Energi for at forbedre lønsomheden fra området, der især omfatter forsikring af havmølleparker.

Erhverv kom ud af andet kvartal med et forsikringsresultat på 346 mio. kr. mod 203 mio. kr. i samme periode sidste år, hvor de opkøbte aktiviteter fra Codan dog kun bidrog i to måneder. Forsikringsresultatet i Privat faldt til 161 mio. kr. fra 176 mio. kr.

FLERE BILSKADER

På minussiden har Alm. Brand set en højere frekvens af autoskader, og det er et område, som forsikringskoncernen nu vil arbejde mere med.

- Vi ser helt generelt mere trafik og øget trængsel på vejene. Desuden køber danskerne større og tungere biler, og det giver øgede bremselængder. Det er cocktail, som giver flere bilskader.

- Så vi skal øge fokus på forebyggelse, og udover det skal vi selvfølgelig arbejde på at nedbringe vores udgifter til reparationer og skader. Gør vi det, så håber vi, at vi slipper for at justere priserne, siger Rasmus Werner Nielsen.

.\\˙ MarketWire