Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torms topchef ser lige nu produkttankraterne tikke opad igen

17/8 11:35

Rederiet Torm fortsætter med at profitere af gunstige produkttankmarkeder, selv om raterne i andet kvartal var lavere end i første kvartal.

Det helt aktuelle billede er et højere rateniveau, end hvad rederiet tidligere i tredje kvartal har booket kapacitet til.

Det siger administrerende direktør hos Torm Jacob Meldgaard i et interview med MarketWire efter rederiets regnskab for andet kvartal.

- Efter at markedet har været en lille smule nedadgående her i løbet af andet og tredje kvartal, så ser vi allerede i dag, at markedet er højere nu, end det vi hidtil har booket til i tredje kvartal, siger Jacob Meldgaard.

For tredje kvartal har Torm foreløbigt booket kapacitet til ca. 30.000 dollar per skibsdag, men lige nu ser Jacob Meldgaard rater på mellem 35.000 og 40.000 dollar som et gennemsnit af flåden.

- Vi er rigtigt positive over at kunne se, at den indtjening vi har lige nu og her, er højere end det, vi til dato har booket i tredje kvartal, siger han.

RATEPILEN PEGER LIGE NU OP IGEN

Torm oplevede det stærkeste marked i fjerde kvartal sidste år og i første kvartal i år.

- Der var det, at Europa fik et behov for at importere diesel, i forventning om at EU ville komme med sanktioner, som kom i februar i år, på import af diesel fra Rusland, fortæller Jacob Meldgaard.

Sanktionerne - og forventningerne om, at de ville komme - betød, at der var et ekstra stort behov for at sejle diesel til Europa.

- Det er så normaliseret nu til, at man ligesom har opbygget nogle mængder af diesel i Europa, som gør, at der et mere naturligt flow, fortæller Jacob Meldgaard.

Det gav lidt lavere rater i andet kvartal og i starten af tredje kvartal - før de nu igen vender pilen opad.

- Europa begynder igen at tage noget mere diesel. Derudover kører hele energisektoren i USA på fuldt blus med den højeste produktion og den højeste eksport fra de amerikanske raffinaderier.

- Raffinaderimarginerne er meget positive i øjeblikket, så der er et stort incitament for amerikanske eksportører af raffinaderiprodukter til at få det ud at sejle, siger Jacob Meldgaard.

FLASKEHALS I PANAMAKANALEN

Et tredje forhold, som lige nu er med til at understøtte rateniveauet, er flaskehalse ved Panama-kanalen, hvor tørke har givet mindre vand i kanalen.

- Det betyder, at Panama-kanalen har problemer med at få kapacitet igennem på sædvanlig vis, hvilket gælder alle typer af skibe.

- Det tager noget kapacitet væk, når du får sådan en flaskehals og skibene kommer til at ligge i kø for at komme igennem, fortæller Jacob Meldgaard.

Torms regnskab for andet kvartal viser et overskud før skat på 184 mio. dollar mod 107 mio. dollar i samme periode sidste år.

Fremgangen er drevet af en stigning i TCE -indtjeningen (time charter equivalent, red), som i kvartalet opgøres til 308 mio. dollar, hvilket er 47 pct. over niveauet i samme periode sidste år.

- Det er et stærk kvartal, og vi er gået frem. Men jeg glæder mig også over, at vi vedvarende ligger rigtigt stærkt i forhold til tilsvarende virksomheder, siger Jacob Meldgaard.

Ifølge topchefen har Torm i 27 ud af 30 kvartaler ligger over konkurrencernes gennemsnitlige indtjening.

Han mener, at Torms integrerede platform, hvor hele værdikæden er "in house" frem frem for outsorcet stiller selskabet godt.

- Det, at vi kan respondere hurtigt i et marked, der har været meget volatilt, anser jeg for at være en meget betydningsfuld del af det, at vi kan ligge så stærkt igennem så langt tid, siger Jacob Meldgaard.

.\\˙ MarketWire