Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med GN, Mærsk og NKT

18/8 06:32

BØRSEN

DIREKTØRER STÅR I KRYDSPRES MELLEM VÆRDIER OG FORRETNING

På den ene side et hensyn til værdier hos medarbejdere og kunder. På den anden side hensyn til driften af virksomheden. Topcheferne er presset af dilemmaer som køn, konflikt og religion. (Forside, side 6-7)

MAGASIN SATSER PÅ UDLANDET: INDTAGER NYT KÆMPELAGER

Der er sat gang i væksthjulene for Magasin, som foruden opkøbsstrategi satser massivt på udlandet. (Side 10)

GN STORE NORD GØR HOVEDRENT I FORRETNINGEN

Regnskabet bød på en nedjustering for GN, men selskabet er nu nået til et punkt, hvor der er fuldt fokus på forretningen, og kapitalplanen er godt i gang. Det reflekteres i tallene i regnskabet. (Side 12)

OVERSET MILLIARDINDUSTRI KRÆVER PLAN FRA MINISTER

Dansk e-sport omsætter for milliarder stort set uden politisk opbakning. Nu råber flere aktører vagt i gevær. (Side 14-15)

COLOPLASTS ISLANDSK OPKØB KAN FLERDOBLES PÅ FÅ ÅR

Coloplast-topchef Kristian Villumsen ser store perspektiver i islandsk opkøb og ærgrer sig over valutamodvind i kvartalet. (Side 16)

ZEALAND PHARMAS FEDMEHÅB OMBEJLET AF GIGANTER

Første skud er på vej ind i afgørende fase, men Zealand Pharma sidder på flere lægemiddelkandidater til behandling af fedme, og mange velpolstrede giganter søger en vej ind på det lukrative marked. (Side 20)

MÆRSKS FRAGT FALDER MERE END KONKURRENTERNES I FØRSTE HALVÅR

De havde kraftig medvind sidste år, men nu dykker resultaterne markant hos Mærsk og konkurrenterne. Det danske firma oplever dog større fald i fragten end de andre rederier. (Side 22)

HISTORISK STORT OLIEFORBRUG FÅR TORM TIL AT SPÅ NYT REKORDÅR

Verden har aldrig brugt så meget olie, som den har gjort de seneste måneder. Det er vand på tankrederiet Torms mølle. Rederiet har aldrig tjent så mange penge end siden Ukrainekrigens start. (Side 24)

SPAR NORD SER STOR KONKURRENCE BLANDT BANKERNE

Spar Nord anerkender, at en bank med en egenkapitalforrentning på 20 pct. kan rejse spørgsmål om bankernes interne konkurrence med hinanden. Men bankerne er i konkurrence på udlån til kunder, mener topchef Lasse Nyby. (Side 26)

BERLINGSKE BUSINESS

WOLT TAGER KAMPEN OP MOD SKATTEAFGØRELSE OM BUDE

Leveringstjenesten Wolt anker nu Skattestyrelsens afgørelse om, at Woltbudene er lønmodtagere og ikke selvstændige, som tjenesten hævder. Wolt frygter vidtrækkende konsekvenser af afgørelsen. (Forside, side 6-7)

ECCO DUKKER SIG FORTSAT OM RUSSISKE FORRETNINGER - DET KAN KOSTE I LÆNGDEN

Ecco er gået i flyverskjul om deres stærkt omdiskuterede russiske forretninger. Det er en strategi, der har givet anledning til hård kritik. Men på nogle punkter kan den godt give mening, vurderer to eksperter nu. De slår dog også fast, at det er et stort sats. (Side 8)

NY RENTEFORHØJELSE I NORGE - HØJESTE RENTE SIDEN FINANSKRISEN

Norges Bank har igen sat renten op men er ikke færdig endnu. Den svage norske krone har udviklet sig til en migræne for centralbanken i Oslo. Det bliver svært at få bugt med norsk inflation. Høje renter og en svag valuta gør ondt på de norske husholdninger. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BRINTRØR KAN BANE VEJ FOR MILLIARDGEVINST

Store spillere som Ørsted, CIP og H2 Energy står klar til at igangsætte kæmpestore brintprojekter i Jylland. Den afgørende forudsætning er etableringen af et 360 km langt brintrør til Tyskland, der kan udløse en samfundsøkonomisk gevinst på 30-75 mia. kr. (Forside, side 6-7)

DANISH CROWN SKIFTER KURS I KINA

Danish Crown forsøger nu at redde sin nødlidende kinesiske fabrik med et kursskifte i retning af billigere produkter. Administrationsomkostningerne skal reduceres med minimum 250 mio. kr., og produktionsomkostningerne med mindst 500 mio. kr. om året. (Side 4)

SPAR NORD-DIREKTØR FORKLARER DE LAVE RENTER PÅ DANSKERNES INDLÅNSKONTI

Spar Nord leder med lys og lygte efter forværringer i kundernes økonomi, men kan ikke finde nogen. Det har sammen med øgede renteindtægter ført til rekordindtjening i årets første seks måneder. Og indlånsoverskud er årsagen til, at kunderne må se langt efter lige så høje renter på deres indlånskonti. (Side 8)

NKT VENDER BØTTEN EFTER EN ÅRRÆKKE MED TAB

Markedet for højspændingskabler er på kort tid blevet mangedoblet. Det nyder det danske selskab NKT godt af, siger nyslået topchef. (Side 8-9)

KINA ER ET VANVITTIGT VIGTIGT MARKED

Regeringens kinesiske tilnærmelser er et "ekstremt vigtigt" signal, lyder det fra Dansk Industri, mens rejsen roses af et bredt udsnit af landets store virksomheder. (Side 12)

HEMPEL HAVDE EN KØBER KLAR, MEN MÅTTE VENTE LÆNGE PÅ RUSSISK EXIT

En knudret proces med omfattende bøvl forsinkede Hempels mulighed for at komme af med den russiske forretning. Selskabets topchef er lettet over endelig at være ude af Rusland. (Side 14)

.\\˙ MarketWire