Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Godt på vej mod tredje ugentlige minus i træk

18/8 06:43

De asiatiske aktieinvestorer har svært ved at finde fodfæste fredag, hvor så godt som alle markeder glider dybere ned som afslutning på en hård uge, domineret af bekymringer om Kinas skrantende økonomi og frygt for, at amerikanske renter igen bliver forhøjet.

- Investorers betænkeligheder omkring mulige renteforhøjelser fra pengepolitiske beslutningstagere har sat gang i en fornyet bølge af salg af globale aktier og obligationer, siger analytiker Stephen Innes fra SPI Asset Management ifølge AFP.

MSCI's står til at ende ugen på et ni måneders lavpunkt efter et ugentligt tab på 2,8 pct. - den tredje uge i træk med fald.

De amerikanske aktiefutures indikerer små udsving i det brede marked, mens tech-aktierne i Nasdaq står til at falde 0,2 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

I Tokyo dykker aktierne fra morgenstunden, og faldene er bredt funderet.

Softbank Group dropper 0,6 pct., Sony Group mister 1,2 pct., og Toyota dropper 0,5 pct., mens Uniqlo operatøren Fast Retailing tager 1,6 pct.

Nikkei 225-indekset dykker 0,5 pct., og Topix-indekset falder 0,7 pct.

På de kinesiske markeder begrænses faldene af håb om tiltag fra politiske beslutningstagere til at hjælpe den skrantende økonomi.

- I starten af året var Kinas økonomi på vej frem. Men billedet er gradvist blevet forværret siden og ser nu ret dystert ud. Men selvom det er svært at se en katalysator for en varig vending i det kinesiske aktiemarked, er mange dårlige nyheder allerede inddiskonteret, siger økonom Jonas Goltermann fra Capital Economics til AFP.

Den tiltagende krise i ejendomssektoren har igen stykke sit hoved frem, idet den kinesiske ejendomsudvikler China Evergrande har indgivet konkursbegæring i USA efter store tab.

Shanghai Composite falder 0,1 pct., CSI 300 viger 0,3 pct. og Hang Seng-indekset i Hongkong dykker 1,1 pct.

På de øvrige markeder er der et fald i Kospi-indekset i Seoul på 0,5 pct., og Taiex-indekset i Taipei falder 0,7 pct., hvilket også er tilfældet for Singapores Strait Times-indeks.

ASX-indekset i Sydney er eneste regionale indeks i grønt med et marginalt plus på 0,1 pct. kort før lukketid.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,5
Topix-0,7
Hongkongs Hang Seng-1,1
China Shanghai Composite-0,1
China CSI 300
-0,3
Taiwan Taiex-0,7
Sydkoreas Kospi-0,5
Indiens BSE Sensex-0,4
Singapores STI-0,7
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire