Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm. Brand kan styre mod ny opjustering og aktietilbagekøb lurer i horisonten

18/8 09:48

Efter et skuffende første kvartal var Alm. Brands regnskab for andet kvartal torsdag et stort skridt i den rigtige retning.

Det vurderer analytikerne hos Danske Bank, som ser mulighed for en ny opjustering fra forsikringskoncernen senere i år og rigelig kapital til et aktietilbagekøbsprogram i 2024.

- Givet det stærke andet kvartal ser vi Alm. Brand løfte forventningerne, måske allede i løbet af tredje kvartal. I tillæg efterlader solvensdækningen på 209 pct. ved udgangen af kvartalet plads til aktietilbagekøb på 250 mio. kr. i 2024, skriver Danske Bank i et analysenotat.

Banken fastholder efter regnskabet anbefalingen "køb" for aktien med et kursmål på 15,5 kr.

I andet kvartal skabte Alm. Brand Gruppen et forsikringsresultat på 507 mio. kr., hvilket var 17 pct. over analytikerkonsensus ifølge estimater indsamlet af Alm. Brand op til regnskabet.

Underliggende var resultatet 7 pct. bedre end konsensus, anfører Danske Bank, som peger på, at en bedring i den underliggende skadesprocent på 70 basispoint år til år primært var drevet af Energi-segmentet, mens Privat viste svækkelse som følge af forøgede motorskader.

Alm. Brand-aktien ligger fredag ved 9.45-tiden 1,2 pct. højere i 10,99 kr. efter en stigning på regnskabsdagen torsdag på 6,0 pct.

.\\˙ MarketWire