Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand højt til vejrs: Jefferies ser store perspektiver i fedmekandidater

18/8 14:28

Der er stadig stor rift om Zealand Pharma fredag eftermiddag oven på torsdagens halvårsregnskab, hvor det kom frem, at partneren Boehringer Ingelheim har besluttet at indlede fase 3-studier med lægemiddelkandidaten Survodutid til behandling af fedme.

Børshuset Jefferies har en analyse fredag løftet sit kursmål for Zealand til 380 kr. fra 310 kr. blandt andet med henvisning til Survodutid.

For ifølge Jefferies kan der blive tale om en milliardsællert.

- I betragtning af, at vores markedsprognose for GLP-1-midler er på estimeret over 150 mia. dollar i 2031, kan et topsalg på verdensplan af Survodutid på 4,5 mia. dollar vise sig at være konservativt alt afhængig af midlets konkurrencemæssige profil, skriver børshuset.

Zealand vil modtage royalties af salget, og børshuset har regnet sig frem til, at Survudutid har en estimeret værdi for Zealand på 155 kr. per aktie.

Vurderingen er baseret på en sandsynlighed for, at Survodutid kommer på markedet, på nu 60 pct. mod tidligere 50 pct.

NÆVNES SOM MULIGT OPKØBSMÅL

Jefferies har desuden valgt at indregne Zealand Pharmas anden fedmekandidat amylin-analogen, ZP8396, i sin værdiansættelse. Det sker blandt andet på baggrund af øget interesse om fedmemedicin i branchen.

- Porteføljen af fedmeprodukter i tidligere stadier kunne efter vores mening tiltrække partnere, eller udmønte sig i en opkøbshistorie, givet øget entusiasme for det kommercielle potentiale ved fedme, lyder det blandt andet i analysen.

Zealand-aktien stiger fredag 8 pct. til 260,60 kr. oven i en gevinst torsdag på 4,3 pct.


.\\˙ MarketWire