Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Tokyo går fri af kinesisk skuffelse

21/8 06:37

De asiatiske aktieinvestorer er splittede mandag morgen, hvor fredagens kursfald på Wall Street til dels blive opvejet af positive amerikanske futures, mens endnu et tiltag i Kina skuffer og sender bekymringerne over den skrantende økonomi endnu en tak højere.

- Markedet vil fortsat være fikseret på nyheder fra Kina, siger senioranalytiker Tapas Strickland fra National Australia Bank i Sydney ifølge AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan starter ugen med et fald på 0,3 pct. efter tre uger i træk med fald.

De amerikanske aktiefutures indikerer små stigninger på omkring 0,1 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

I Tokyo er der dog lidt optimisme at spore fra morgenstunden.

Toyota stiger 0,8 pct, rederiet Mitsui O.S.K. Lines øger 1,3 pct. og Kawasaki Heavy Industries får 2,8 pct. lagt til kursen.

Nikkei 225-indekset stiger 0,8 pct., og Topix-indekset øger 0,6 pct.

På de kinesiske markeder er skuffelse over de nok engang begrænsede tiltag til at rette op på den skrantende økonomi dominerende.

Den kinesiske centralbank trimmede den etårige udlånsrente med 10 basispoint og lod dens femårige rente være uændret, hvor analytikere havde forventet nedsættelser på 15 basispoint for begge.

Investorer har længe håbet på en gentagelse af de massive finanspolitiske udgifter, der tidligere har sparket gang i en mat økonomi, men Beijing ser ud til at være yderst tilbageholdende med at øge den i forvejen massive gældsbyrde.

Shanghai Composite falder 0,4 pct., CSI 300 viger 0,5 pct. og Hang Seng-indekset i Hongkong dykker 1,4 pct.

På de øvrige markeder er der et fald i Taiex-indekset i Taipei på 0,1 pct., og i Singapores Strait Times-indeks på 0,5 pct., mens Kospi-indekset i Seoul stiger 0,5 pct.

ASX-indekset i Sydney ligger med et tab på beskedne 0,1 pct. kort før lukketid.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,8
Topix+0,6
Hongkongs Hang Seng-1,4
China Shanghai Composite-0,4
China CSI 300
-0,5
Taiwan Taiex-0,1
Sydkoreas Kospi+0,5
Indiens BSE Sensex+0,1
Singapores STI-0,5
Sydney ASX 200-0,1

.\\˙ MarketWire