Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarians coronavaccine går svær fremtid i møde mens markedspotentiale svinder ind

23/8 10:02

Bavarian Nordics coronavaccine bliver langt fra den store succes, som selskabet havde håbet, og potentialet for vaccinen snævrer ind.

Det skyldes, at selskabets vaccine kun er tilpasset til den oprindelige variant af coronavirus, og i USA tager sundhedsmyndighederne ikke længere imod ansøgninger om at få godkendt den type vaccine.

Dermed er alt håb sendt i retning af de europæiske sundhedsmyndigheder, men også her kan vaccinen blive udfordret.

- Vi venter fortsat på secondary endpoint (anden del af data, red.). Vi har fået positive data på beskyttelse mod den oprindelige variant, men det kan du ikke bruge til så meget i dag, fordi virus er kommet for langt væk, siger Henrik Juuel, finansdirektør i Bavarian Nordic.

Derfor er man i et laboratorie i færd med at teste vaccinen mod nyere varianter af coronavirus, og de resultater bliver afgørende for vaccinens fremtid.

- Vi skal have en dialog med de europæiske myndigheder, siger Henrik Juuel.

Han anerkender, at det kan blive svært at skabe en forretning for coronavaccinen, når man i bedste fald får adgang til et mindre marked, end man oprindeligt havde tiltænkt. Sker det, er der dog alligevel håb for den danskudviklede vaccine, mener finansdirektøren.

- Vi har hele tiden slået på, at man med vores vaccine kan opnå en længere beskyttelse, siger han.

Samtidig har giganterne Pfizer og Moderne, der står bag de mest udbredte vacciner mod sygdommen, skruet ned for produktionen.

Fase 3-forsøget for coronavaccinen er blot et af tre afgørende forsøg, som Bavarian Nordic har haft på programmet i år. Her af har den tilkøbte vaccine mod chikungunya-feber vist positive resultater, mens vaccinen mod luftvejssygdommen RSV skuffede og blev lagt i graven.

Ifølge Henrik Juuel er det dog for tidligt at sige, om coronavaccinen kan blive sendt i samme retning.

- Det skyldes, at vi ikke har alle data endnu, siger han.

.\\˙ MarketWire