Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Arbejdernes Landsbank femdobler overskuddet i første halvår

23/8 15:20

Arbejdernes Landsbank melder om et godt første halvår og finansielle resultater, der har været bedre end ventet fra årets begyndelse.

Stigende renter, positive nedskrivninger og et plus på posten for kursreguleringer driver fremgangen i halvåret, som har budt på et overskud på 1153 mio. kr. før skat mod 216,7 mio. kr. i samme periode året før.

- Den samfundsøkonomiske udvikling har været bedre end frygtet ved årets start, og det har været godt for både kunder og banker, siger Frank Mortensen, som er viceadministrerende direktør i Arbejdernes Landsbank.

Kursreguleringer og udbytte udgør i første halvår 2023 et positivt resultat på 275 mio. kr. mod et negativt resultat på 275 mio. kr. i første halvår 2022.

- Kursreguleringerne har udviklet sig positivt på grund af den højere effektive rente på obligationsbeholdningen, som medfører kursgevinster på obligationer med lav kuponrente, fortæller banken.

Samtidig har det stigende renteniveau bidraget til en højere netto rente- og gebyrindtjening på 2271 mio. kr. mod 1800 kr. i første halvår 2022.

Nedskrivninger på udlån udgør desuden en indtægt på 84 mio. kr., hvilket banken betegner som "markant bedre end forventet".

- Det sker som følge af fortsat god udvikling i dansk økonomi, som blandt andet har resulteret i tilbageførte ledelsesmæssige skøn relateret til mindre makroøkonomisk usikkerhed. Generelt opleves en god kreditbonitet i udlånsporteføljen, skriver banken.

.\\˙ MarketWire