Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Positive markeder understøttet af Nvidia-tal og dæmpet rentefrygt

24/8 06:34

De asiatiske børser viser gode takter i torsdagens marked, efter at den amerikanske teknologigigant Nvidia efter børslukketid i USA onsdag aften spredte god stemning og stigninger i eftermarkedet.

Nvidia steg 6,6 pct. i onsdagens amerikanske eftermarked og lægger dermed an til nye kursrekorder, da chipkæmpens forventninger til salget i det igangværende tredje kvartal trumfede alle forventninger.

Desuden var andet kvartal en del stærkere end ventet, og koncernen krydrer det hele med et øget aktietilbagekøb på 25 mia. dollar.

Futures for de tre ledende amerikanske indeks stiger torsdag morgen 0,1-1,2 pct. med Nasdaq-indekset i front.

Der var også positive markeder i både Europa og USA i regulær handel onsdag, efter at lavere end ventede indkøbschefindikatorer, PMI, dæmpe forventningerne til kommende pengepolitiske stramninger.

Det gav rentefald i både USA og Europa - og stigende aktiekurser. De positive vibrationer internationalt smitter torsdag af i Asien, hvor der er stigninger over en bred kam.

- Aktier steg, og obligationsrenterne trak sig tilbage, da flash-PMI-data for august signalerede svagere økonomisk aktivitet i USA, euroområdet og Storbritannien, hvilket gav næring til markedets forventninger om, at centralbankerne måske ikke skal hæve renten igen, skriver analytikere hos ANZ i et notat ifølge Reuters.

Indekset for de 50 største aktier i Asien-regionen uden for Japan, MSCI Asia Apex 50, stiger torsdag 2,2 pct. I indekset trækker navne som Baidu, BYD og Alibaba op med stigninger på henholdsvis 5,1, 3,0 og 2,9 pct.

I Tokyo er der også god aktiestemning og stigninger i Nikkei 225-indekset og Topix-indekset på 0,5 og 0,3 pct. Teknologi og finans er de største trækheste bag stigningerne.

Shanghai Composite stiger desuden 0,5 pct., og CSI 300 avancerer 1,0 pct, mens Hang Seng-indekset i Hongkong samtidig ligger med et plus på 1,9 pct.

På de øvrige markeder er der en stigning i Taiex-indekset i Taipei på 0,8 pct., og i Singapores Strait Times-indeks på 0,2 pct. Kospi-indekset i Seoul stiger samtidig 1,0 pct.

ASX-indekset i Sydney ligger med en gevinst på 0,5 pct. kort før lukketid.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,5
Topix+0,3
Hongkongs Hang Seng+1,9
China Shanghai Composite+0,5
China CSI 300
+1,0
Taiwan Taiex+0,8
Sydkoreas Kospi+1,0
Indiens BSE Sensex+0,6
Singapores STI+0,2
Sydney ASX 200+0,5

.\\˙ MarketWire