Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK topchef om tabletsalg i Europa: Har indikationer på at de næste kvartaler bliver gode

24/8 09:23

Pollensæsonen har givet anledning til øget aktivitet på ALK's patientplatform, og det underbygger selskabets forventninger til, at væksten i det europæiske tabletsalg vender tilbage i andet halvår.

Det er meldingen fra administrerende direktør Carsten Hellmann i forbindelse med regnskabet for andet kvartal.

- Vi har rigtigt gode indikatorer allerede nu på, at tredje og fjerde kvartal bliver gode i Europa. Det handler om, at vi kan se, hvor mange patienter, der tager symptomdæmpende medicin, vi kan se hvordan pollensæsonen har været, og vi kan se på vores digitale platform, hvor mange der besøger og beder om at få besøg af en læge, siger Carsten Hellmann til MarketWire.

SER STADIG ENCIFRET VÆKST I EUROPÆISK TABLETSALG FOR HELE ÅRET

I Europa venter ALK derfor stadig, at det samlede tabletsalg vil vokse encifret i år, selv om der har været nulvækst i første halvår.

Netop det europæiske salg har været i fokus, siden ALK i april sænkede sin prognose for væksten i tabletsalget til 9-14 pct. fra tidligere op til 15 pct.

Det skete med henvisning til et lidt skuffende patientoptag i Europa i første kvartal, hvor luftvejsvira som RSV, influenza og corona ifølge ALK betød, at færre allergikere fik tid hos lægen.

Denne gang burde ALK dog kunne hente flere nye patienter, når det næste ryk ind af nye patienter på ALK's tabletvacciner mod pollenallergi kommer mod slutningen af året. Således bruges efteråret og vinteren af pollenallergikere på at starte på ALK's behandlinger for at den har effekt i pollensæsonen.

- Vi kan se, at over 47.000 flere har bedt om et lægebesøg, og der er 553.000, der har været inde at se på, hvordan de kan få behandlet deres allergier.

- Så vi er virkelig fortrøstningsfulde, og det er også derfor at vi er ude at sige, at vi venter tocifret vækst for tabletterne i de sidste to kvartaler, siger Carsten Hellmann.

SLOG FORVENTNINGERNE TIL TABLETSALGET I ANDET KVARTAL

Samlet set slog ALK også analytikernes forventninger til salget af de tabletbaserede allergivacciner i andet kvartal.

I alt blev der solgt for 547 mio. kr. mod ventet 515 mio. kr. og 480 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Især salget på de internationale markeder er markant større end ventet, hvilket dog også skyldes sæsonudsving i ALK's leverancer til sin japanske partner Torii.

- Derfor er det interessant at holde øje med in-market-salget, og der er væksten 19 pct. Så vi har en fundamentalt god forretning, når det kommer til tabletterne, siger Carsten Hellmann.

Tabletsalget i Europa blev i andet kvartal 361 mio. kr. mod ventet 370 mio. kr. blandt analytikerne. I Nordamerika solgte ALK tabletter for 47 mio. kr. mod ventet 50 mio. kr., mens tabletsalget på de internationale markeder blev 139 mio. kr. mod ventet 95 mio. kr.

.\\˙ MarketWire