Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Positiv stemning med Hongkong som primus motor

29/8 06:32

Efter en tøvende start på tirsdagen handel, er de asiatiske aktieinvestorer kommet op i omdrejninger, og især de kinesiske investorer har fået revanche for mandagens uldne udvikling trods ny støtte til markedet fra officielt hold.

Samtidig spilder stigninger på Wall Street mandag over på de asiatiske markeder tirsdag morgen.

- Det amerikanske marked fortsatte med at købe på baggrund af talen fra Federal Reserve-formand Jerome Powell, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra mæglerselskabet Monex i Tokyo ifølge AFP.

De amerikanske aktiefutures støtter også den overordnede stemning med indikation af fortsatte stigninger i de tre dominerende amerikanske aktieindeks på 0,1 pct. i New York senere på dagen.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,4 pct.

I Tokyo stiger Softbank Group 0,6 pct, og Uniqlo-operatøren Fast Retailing øger 0,8 pct., mens Sony Group føjer mere beskedne 0,1 pct. til kursen.

Nikkei 225-indekset stiger 0,2 pct., og Topix-indekset øger 0,1 pct.

Andeledes positive er de kinesiske markeder, der efter robuste stigning i den tidlige handel mandag blev udsat for storudsalg fra udenlandske investorer, der holdt markedet tilbage.

Tirsdag er der til gengæld frit løb, og Shanghai Composite stiger 1,0 pct., og CSI 300 øger 1,1 pct, mens Hang Seng-indekset i Hongkong samtidig lægger fra med en stigning på 2,2 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,2
Topix+0,1
Hongkongs Hang Seng+2,2
China Shanghai Composite+1,0
China CSI 300
+1,1
Taiwan Taiex+0,3
Sydkoreas Kospi+0,4
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI+0,4
Sydney ASX 200+0,4

.\\˙ MarketWire