Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ATP har øget betydeligt i GN, NKT og Asetek - men Novo fylder mest

29/8 08:45

Den danske pensionskæmpe ATP har i de første seks måneder af 2023 øget sin ejerandel betydeligt i flere selskaber, der har været igennem kapitaludvidelser.

Det drejer sig blandt andet om GN, NKT og Asetek, fremgår det af et bilag til ATP's halvårsregnskab.

Andelen i GN er øget til godt 6 mio. aktier svarende til en markedsværdi på godt 1 mia. kr. fra 4,1 mio. aktier ultimo 2022.

GN gennemførte i maj en kapitaludvidelse på cirka 10 pct. af aktiekapitalen for at undgå en kapitalklemme.

Den samme tendens ses for kabelkoncernen NKT, hvor ejerandelen er øget med godt 25 pct. til knap 2 mio. styk med en markedsværdi på 1,24 mia. kr.

ATP fortalte allerede i foråret, at det bakkede om om kabelkoncernens ønske om at gennemføre en kapitaludvidelse for at kunne investere i den høje vækst.

Antallet af aktier i nordjyske Asetek, der producerer kølesystemer til computere, er løfte med 262 pct. til 11,8 mio. styk og en markedsværdi på knap 60 mio. kr.

Asetek lavede en kapitaludvidelse i maj i forbindelse med børsnoteringen i København.

Pensionsselskabet har øget antallet af aktier i bryggerikoncernen Unibrew med 82 pct. til 0,89 mio. styk svarende til en markedsværdi på 544,8 mio. kr. ved udgangen af halvåret..

Blandt de mest gennemgribende udsalg er NKT's søsterselskab Nilfisk, som ATP har solgt sig helt ud af. ATP havde ved udgangen af 2022 en mindre post med en markedsværdi på 42,6 mio. kr. i rengøringsmaskinekoncernen.

ATP har også solgt kraftigt ud i Alm. Brand, hvor andelen er reduceret med 84 pct. til 2,2 mio. aktier og en markedsværdi på 23,6 mio. kr.

Blandt de største positioner med markedsværdi på mere end 1 mia. kr. topper Novo Nordisk i 1,68 mia. kr. efterfulgt af Danske Bank på 1,61 mia. kr. og Bavarian Nordic på 1,53 mia. kr.

.\\˙ MarketWire