Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea ser modvinde lette og anbefaler nu "køb" af Vestas-aktien

29/8 11:22

Efter en hård periode for Vestas og de andre vindmølleproducenter er der nu tegn på, at modvinden begynder at lette.

Der vurderer Nordea, som har hævet anbefalingen af Vestas-aktien til "køb" fra "hold".

Den positive anbefaling skyldes en række forhold, herunder en udjævning af inflationen og højere gennemsnitlige møllepriser i projekterne, hvilket begynder at påvirke resultatopgørelsen.

Derudover noteres en stabilisering af forsyningskæden, og en forventning om gradvis forbedring i kvalitetsrelaterede udfordringer. Samtidig begynder amerikanske ordrer at materialisere sig, hvilket betegnes som afgørende.

- Vestas er stadig tidlig i fasen af sin bedring, men administrerende direktør Henrik Andersen sagde efter regnskabet for andet kvartal, at 2024 ikke anses for værende et transitionsår, hvilket bør oversættes til væsentligt forbedrede marginer.

- Disse forskellige forhold kombineret med sektorens lave cykliske natur og et kursfald i Vestas-aktien på 18 pct. siden årsskiftet får os til at hæve anbefalingen til "køb" med et kursmål på 215 kr., skriver Nordea.

Vestas løftes i formiddagens danske aktiehandel med 1,4 pct. til 168,38 kr.

.\\˙ MarketWire